Контракти.ua

2072  —  23.09.21
У Ткаченка запевняють, що не пропонують скасувати деякі свята
У Ткаченка запевняють, що не пропонують скасувати деякі свята

Міністерство культури та інформаційної політики України запевняє, що не ініціює скасування деяких свят, а пропонує скасувати норму про додатковий вихідний, якщо окремі свята припадають на суботу або неділю.

Як передає Укрінформ, про це МКІП повідомляє у Фейсбуці.

"Щодо святкування 8 березня та 1 травня.

Друзі, Міністерство культури та інформаційної політики не пропонує скасовувати свята, - наголошують у МКІП.

"Спираючись на загальноєвропейську традицію, МКІП пропонує скасувати норму про додатковий вихідний, якщо окремі свята припадають на суботу або неділю. Тобто, якщо 1 травня припадатиме на неділю, то понеділок, 2 травня, буде робочим днем", - пояснюють у міністерстві.

Перенесення вихідного дня МКІП пропонує залишити для деяких традиційних свят, а саме: Нового року, Різдва Христового за юліанським та григоріанським календарями (25 грудня та 7 січня), Дня Святої Трійці.

Раніше МКІП повідомило, що пропонує до громадського обговорення проєкт Закону «Про свята, пам’ятні дати і скорботні дні», метою якого є визначення переліку державних та інших свят, пам’ятних дат і скорботних днів в Україні, які мають загальнодержавне значення, визначення їх категорій, порядку встановлення та особливостей відзначення.