Контракти.ua

3948  —  18.09.21
Після дощів і похолодання прогнозують ще одне «бабине літо»
Після дощів і похолодання прогнозують ще одне «бабине літо»

У вихідні, 18-19 вересня, в Україні очікуються дощі, посилення вітру та зниження температури повітря.

Про це Укрінформу повідомили у Sinoptik.ua.

«Погода готується до значних змін. Якщо у п'ятницю в Україні майже скрізь, крім північного регіону, тепло, то з понеділка арктична маса захопить майже весь простір країни. Рвучкий вітер та похолодання очікуються в деяких регіонах у вихідні, але значне зниження денної температури повітря відбудеться 20 вересня. Літня погода остаточно покинула нас, але ще одне бабине літо, ймовірно, в кінці вересня - на початку жовтня, все ж таки має бути», - зазначається в повідомленні.

Так, за прогнозами синоптиків, у західному регіоні країни у п'ятницю, 17 вересня, чергуватимуться ясна та дощова погода, температура повітря вдень - до +22°. У суботу очікується посилення західного та південно-західного вітру до 7 м/сек, максимальна денна температура до +19°, поки ще досить тепло, але дощитиме. У неділю значно похолоднішає, вдень стовпчик термометра не покаже вище +10°, місцями дощитиме. На початку тижня буде похмуро й прохолодно, +6...+10° вдень, але дощі майже всюди припиняться.

На сході України наприкінці робочого тижня буде затишна, переважно сонячна осіння погода, +19...+22°. У суботу хмар стане більше, у Харківській області пройдуть дощі. Але температура повітря поки що буде комфортною, +19...+23°. У неділю стане холодніше, до +15...+18° вдень, дощитиме. На початку наступного тижня у Харківській області йтимуть дощі та буде досить прохолодно, до +14°. У Луганській і Донецькій областях в понеділок місцями гримітиме та пройдуть сильні дощі, температура повітря вдень до +21°.

У південних областях країни у п'ятницю до +26°, сухо. У вихідні до +24° вдень, до +14° вночі. У суботу буде хмарно, йтимуть дощі, місцями з грозами. У неділю можуть бути тільки невеликі локальні дощі. Похолодає на початку наступного тижня, вдень +15... +17°, вітер західний, північно-західний до 7 м/сек. Температура Чорного моря біля Одеси +20°, Азовського моря біля Бердянська +20°.

У центральному регіоні України у п'ятницю очікується суха й тепла погода, + 22...+26°, тільки у Вінницькій області місцями дощитиме. У вихідні йтимуть дощі, але буде поки що досить тепло, до +19°, у Дніпропетровській області до +21°. Різко похолодає у понеділок, вдень +9...+12°, в Дніпропетровській області до +15 °С. На початку тижня локальні дощі можуть пройти у Полтавській та Черкаській областях.

На півночі України вже з п'ятниці буде чітко виражена зона низького тиску, що забезпечуватиме похмуру та вологу погоду. На Сумщині та Чернігівщині 17 вересня вдень температура повітря до +15°, дощі. У Київській та Житомирській областях у кінці робочого тижня до +23°, мінлива хмарність, дощі. У вихідні температура знизиться до +14...+17°, в цілому похмуро, з невеликими проясненнями, дощитиме. У понеділок стане значно холодніше, вдень очікується +8...+10°, місцями дощитиме.

У Києві з п'ятниці по понеділок денна температура повітря стане нижче на 11 градусів, з +20 °С до +9°. Похолодання супроводжуватиметься дощами та колючим західним вітром. Зрідка може з'являтися сонечко, але це не змінить ситуацію, буде дуже холодно.

Статьи по теме
Коли в Україні потеплішає до +20: прогноз синоптикині
Коли в Україні потеплішає до +20: прогноз синоптикині

У всіх областях переважатиме суха та сонячна погода.
вчера, 09:17 — 356

Тепла погода заходить в Україну. Синоптик дала прогноз на 27 березня
Тепла погода заходить в Україну. Синоптик дала прогноз на 27 березня

Тепла погода починає нарешті заходити в Україну. Вже 27 березня, буде до +15 градусів. А протягом тижня прогріється аж до +20.
вчера, 07:41 — 190

В Україну йде потепління: завтра вдень до +15°
В Україну йде потепління: завтра вдень до +15°

В Україні в середу, 27 березня, опади не прогнозуються, у західних областях очікується сильний вітер, вночі від 3° тепла до 2° морозу, вдень 10-15° тепла.
26.03 — 177