Контракти.ua

1120  —  15.09.21
«Жовтий» COVID-сертифікат можна отримати вже після першого щеплення - МОЗ
«Жовтий» COVID-сертифікат можна отримати вже після першого щеплення - МОЗ

Внутрішній сертифікат про вакцинацію можна отримати вже після першого щеплення проти COVID-19. Він матиме позначку жовтого кольору і використовуватиметься до проходження повного курсу вацинації.

Про це у Фейсбуці повідомляє Міністерство охорони здоров'я, передає Укрінформ.

"Тепер внутрішній COVID-сертифікат можна отримати вже після першого щеплення вакциною проти COVID-19. Так званий жовтий сертифікат допоможе уникнути карантинних обмежень жовтого рівня. Так званий зелений — про повний курс захисту", - йдеться у повідомленні.

За інформацією МОЗ, "жовтий" сертифікат можна отримати після першого щеплення дводозною вакциною від COVID-19 на платформі "ДіЯ" - цифрровий на смартфоні, паперовий - можна завантажити з порталу та надрукувати. Наголошується, що друкувати сертифікат можна на звичайному білому папері, головне - що було чітко видно QR-код.

Діяти "жовтий" сертифікат буде 120 днів від моменту щеплення.

"Зелений" сертифікат можна отримати після другого щеплення дводозною вакциною або через 14 днів після щеплення однодозною вакциною. Його так само можна отримати на платформі "ДіЯ" в цифровому вигляді або роздрукувати. Діяти "зелений" сертифікат буде протягом року.

Загалом різні COVID-сертифікати міститимуть інформацію про вакцинацію, негативний результат тестування (діє 72 години) або одужання від COVID-19, заявили у МОЗ.

Як повідомляв Укрінформ, Кабінет Міністрів ухвалив зміни до постанови № 1236 про протиепідемічні обмеження, якими, зокрема, запровадив "жовтий" та "зелений" внутрішні сертифікати.