Контракти.ua

1670  —  15.09.21
Понад 1 100 одиниць озброєння: у МОУ кажуть, що виконання держзамовлення йде за графіків
Понад 1 100 одиниць озброєння: у МОУ кажуть, що виконання держзамовлення йде за графіків

У Міністерстві оборони України заявляють, що виконання зобов’язань оборонного замовлення-2021 з боку відомства відбувається відповідно до графіків.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міноборони.

«Поширення недостовірної інформації про те, що нібито «Міністерство оборони не виконує оборонне замовлення» набуло характеру спланованої інформаційної операції. На жаль, цю брехню поширюють вже не тільки певні блогери та деякі ЗМІ, але й окремі народні депутати», - ідеться в повідомленні.

Зазначається, що поширення фейків щодо стану виконання оборонного замовлення вводить в оману суспільство, підриває довіру до оборонного відомства, завдає шкоди інтересам держави та є елементом інформаційного впливу, спрямованого на дискредитацію влади.

У Міноборони заявили, що виконання зобов’язань оборонного замовлення-2021 з боку відомства відбувається відповідно до графіків, планово, ефективно та без зривів.

«Так, з 22,4 млрд грн бюджетних асигнувань на сьогодні вже розміщено замовлень на 82% від вказаної суми. На решту коштів Міноборони має планові заходи та чітко визначені напрями їх застосування, строки, виконавців та постачальників», - сказано в повідомленні.

Також у відомстві зауважили, що до Збройних сил України вже поставлено понад 1 100 одиниць озброєння та військової техніки за результатами виконання державного оборонного замовлення у 2021 році. Зокрема, 43 одиниці бронетранспортерів та бойових машин піхоти, 5 одиниць модернізованих літаків, 4 одиниці модернізованих вертольотів, 80 одиниць мінометів, 266 одиниць снайперських гвинтівок, 468 одиниць реактивних вогнеметів, 43 одиниці радіолокаційних станцій та станцій РЕБ, 3 одиниці безпілотних авіаційних комплексів (Лелека), понад 200 одиниць спеціальної техніки за видами забезпечення військ, а також 3,5 млн одиниць ракет і боєприпасів різних типів і призначення.

«Будь-які звинувачення щодо нібито невиконання Міністерством оборони своїх зобов’язань, із звинуваченням міністра оборони або його заступників, є необґрунтованими та безпідставними», - сказано в повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, станом на 1 червня Міністерство оборони України виконало фінансові зобов'язання на 68,7% від загального фінансового ресурсу державного оборонного замовлення (ДОЗ) 2021 року, виконавцям наразі сплачено 67,8% коштів від узятих фінансових зобов'язань.

Статьи по теме
Закон про мобілізацію: депутатів можуть позбавити броні – ЗМІ
Закон про мобілізацію: депутатів можуть позбавити броні – ЗМІ

Депутатів Верховної Ради можуть залишити без броні від мобілізації.
14.01 — 1645

Як українці ставляться до попередніх президентів: дані опитування
Як українці ставляться до попередніх президентів: дані опитування

До попередніх президентів України громадяни ставляться по-різному: частина сприймають їх позитивно, частина - негативно. Найкраще ставлення до президентів, які займали проукраїнську позицію.
25.03.23 — 2305

В Україні хочуть узаконити партнерство для одностатевих пар
В Україні хочуть узаконити партнерство для одностатевих пар

У Верховну раду подали на реєстрацію законопроєкт про реєстровані партнерства. Він дасть змогу партнерам в одностатевих і різностатевих парах без шлюбу мати такі самі права, як і в законного подружжя.
08.03.23 — 854