Контракти.ua

747  —  12.09.21
Президент привітав воїнів та ветеранів із Днем танкістів
Президент привітав воїнів та ветеранів із Днем танкістів

Президент Володимир Зеленський привітав воїнів-танкістів, ветеранів танкових військ та працівників танкобудівної галузі України із професійним святом - Днем танкістів, яке відзначається сьогодні, 12 вересня.

Про це повідомляє Офіційне інтернет-представництво Глави держави, передає Укрінформ.

"Вітаю вас iз Днем танкiстiв - професiйним святом воїнів, якi впевнено та майстерно застосовують rрiзну i потужну бойову технiку, виготовлену українськими зброярами.

Завдяки професiоналiзму та високому рiвню пiдготовки вiйськовослужбовцiв-танкiстiв, їx орrанiзованостi, злаrодженостi, впевненості у своїх силах цей славетний рiд військ є мiцним броньованим кулаком українськоrо війська, здатним зупинити та зламати опiр будь-якого ворога", - йдеться у вітанні Зеленського.

Президент також відзначив, що мужнiсть та rероїзм воїнiв-танкiстiв неодноразово пiдтверджувалися у боях на Сходi України пiд час вiдсiчi російській агресії.

"Ми схиляємо голови перед пам'яттю воїнів, якi віддали своє життя за мирне майбутнє України. Вiчна їм пам'ять!" - сказав Глава держави.

Вiд iменi Українського народу Зеленський щиро подякував особовому складу та ветеранам танкових вiйськ за вiрнiсть вiйськовiй присязі, відвагу, сумлiнне виконання конституцiйного обов'язку, виявленi пiд час захисту територiальної цiлiсностi України.

"Висловлюю вдячністъ за самовiддану працю вченим, конструкторам, iнженерам i nрацiвникам української танкобудiвної галузi. Ми по праву пишаємося вашими досягненнями у створенні найсучасніших бойових машин", - зауважив Президент.

Зеленський висловив переконання, що українськi танкiсти й надалi надiйно захищатимуть свободу i незалежнiсть нашої держави та побажав військовослужбовцям та їх родинам мiцного здоров'я, благополуччя та нових звершень у благородній справi служiння Вiтчизнi.

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні в Україні відзначають День танкістів. Це свято було засновано Указом Президента України Леоніда Кучми 29 серпня 1997 року - на підтримку ініціативи ветеранів танкових військ і танкобудівників України, враховуючи бойові заслуги танкістів у роки Другої світової війни, та з метою виховання воїнів-танкістів Збройних Сил України на кращих традиціях попередніх поколінь. День танкістів відзначають щороку в другу неділю вересня.

Статьи по теме
Украина не потеряла бы Авдеевку, если бы вовремя получила боеприпасы, - Кулеба
Украина не потеряла бы Авдеевку, если бы вовремя получила боеприпасы, - Кулеба

Дефицит вооружения у украинских военных привел к тому, что ВСУ пришлось отступить из города Авдеевка и оно было захвачено россиянами.
22.02 — 199

Сьогодні - День захисників і захисниць України
Сьогодні - День захисників і захисниць України

У неділю, 1 жовтня, у християнське свято Покрови Пресвятої Богородиці, українці святкують День захисників і захисниць України та День козацтва.
01.10.23 — 370

Рівень нетерпимості українців до корупції різко збільшився під час війни
Рівень нетерпимості українців до корупції різко збільшився під час війни

Рівень нетерпимості до надання хабарів, подарунків або неофіційних послуг для вирішення особистих проблем помітно зріс серед українців.
28.07.23 — 329