Контракти.ua

276  —  08.09.21
Сонячні панелі на воді — майбутнє або тимчасова мода?
Сонячні панелі на воді — майбутнє або тимчасова мода?

Гідроелектростанції PV — це нова технологія. На початку липня Сінгапур запустив плавучу ферму PV розміром із 45 футбольних полів. Наприкінці липня ми дізналися, що в Індонезії має бути побудована плавуча фотоелектрична електростанція потужністю 2,2 ГВт, що займає 1600 гектарів — це найбільша плавуча ферма енергії у світі.

Чи є майбутнє за плавучими сонячними електростанціями?

Сінгапур використовує плавучі ферми PV для живлення очисних споруд. Компанія Sembcorp Industries побудувала для Сінгапуру плавучу сонячну електростанцію потужністю 60 МВт. Влада Сінгапуру вирішила розмістити споруди на воді через обмежену площу суші та пообіцяла до 2025 року збільшити виробництво сонячної енергії учетверо. Сьогодні є можливість скористатися власною сонячною електростанцією, замовивши її на сайті https://www.solargarden.com.ua/.

На площі 45 гектарів знаходиться 122 тисячі сонячних батарей, термін служби яких був розрахований на 25 років. Ці панелі будуть обслуговуватися за допомогою безпілотників. Проєкт не є єдиною інвестицією. Сінгапурська група Sunseap заявила, що інвестує два мільярди доларів у будівництво гігантської плавучої електростанції, яка подвоїть потужності в енергетичному портфелі компанії.

Об’єкт буде побудований в Індонезії, у районі острова Батам на водосховищі Duriangkang, займаючи до 1600 гектарів, що зробить його найбільшою плавучою PV-фермою у світі та однією з найбільших PV-ферм загалом. Будівництво планується почати у 2022 році та завершити за 2 роки — прогнозована річна потужність електростанції оцінюється у 2,6 ТВт.

Чи є сонячні батареї на воді кращими від наземних установок?

Сонячні панелі від своїх наземних аналогів відрізняються насамперед тим, як вони розміщені, оскільки вони встановлені на плавучих платформах. Інші зміни стосуються охолодження — панелі, розміщені на плавучих платформах, охолоджуються водою, що робить їх на 5–15 % ефективнішими, ніж звичайні аналоги.

Крім того, водні установки не працюють у тіні будівель, що часто обмежує ефективність сонячних панелей. Простір на суші обмеженіший, ніж на воді, що робить потенціал плавучих сонячних ферм вищим. Частина вчених вказує на позитивну дію сонячних панелей на водну флору і фауну — інсталяції створюють тінь, яка блокує поширення водоростей, завдяки чому якість води стане вищою. Тінь може зменшити процес випаровування води, завдяки чому монтаж плавучих сонячних панелей може сприяти зниженню ризику посухи та поліпшити терморегуляцію в деяких регіонах світу.

Статьи по теме
Відомий бізнесмен продовжує підтримувати Україну
Відомий бізнесмен продовжує підтримувати Україну

Рінат Ахметов стверджує, що мирний договір із рф можливий тільки на умовах України, яка, зокрема, вимагає виведення російських військ і відновлення контролю над усіма захопленими територіями. Бізнесмен наголосив, що Україна бореться не тільки за свою свободу, а й за свободу всієї Європи. Рінат Ахметов подав позов до Європейського суду з прав людини проти росії, вимагаючи компенсації за грубі порушення його майнових прав під час неспровокованої військової агресії росії проти України.
02.09 — 399

Игристые из разных стран мира — названия и характеристики
Игристые из разных стран мира — названия и характеристики

Игристое — легкий приятный на вкус алкоголь, который ассоциируется с новогодними праздниками и значимыми событиями. По привычке многие все его виды называют шампанским. При этом надпись Champagne может стоять только на винах, произведенных в Шампани классическим методом из определенных сортов винограда. Игристые, произведенные в других странах, имеют свои названия и характеристики, с которыми предлагаем вам ознакомиться.
29.04 — 385

Як урізноманітнити меню при ГВ?
Як урізноманітнити меню при ГВ?

Правильне і різноманітне харчування при грудному вигодовуванні (ГВ) відіграє ключову роль у забезпеченні не тільки здоров'я жінки, а й в розвитку і здоров'ї малюка. Дієта при ГВ повинна бути збалансованою, різноманітною і корисною, щоб забезпечити організм всіма необхідними поживними речовинами, та збагатити склад грудного молока.
06.03 — 344