Контракти.ua

470  —  04.09.21
Вибори президента Болгарії відбудуться 14 листопада
Вибори президента Болгарії відбудуться 14 листопада

Парламент Болгарії призначив дату президентських виборів у країні на 14 листопада на тлі тривалої політичної невизначеності.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Reuters.

Президент Румен Радев, один із найпопулярніших політиків країни, заявив, що балотуватиметься на новий п’ятирічний термін. Його підтримують соціалісти та переможець останніх парламентських виборів - партія "Є такий народ" (ITN). Інші партії поки не називають своїх кандидатів.

Агентство зазначає, що з роздробленим парламентом, який не зміг створити уряд після виборів 11 липня, болгари, вочевидь, голосуватимуть і на нових дочасних парламентських виборах у листопаді.

Як повідомляв Укрінформ, 11 липня в Болгарії відбулися дострокові вибори в парламент. Партія "Є такий народ" Славі Тріфонова, знаменитого ведучого та співака, перемогла політсилу ГЕРБ колишнього прем’єр-міністра Бойка Борисова з мінімальним відривом: 24,1% голосів проти 23,5%. Тріфонов позиціонував себе під час передвиборчих перегонів як чесного політика та борця з мафією й корупцією. Однак він заявив, що йому не вдалося зібрати достатньо підтримки для працездатної коаліції.

Утім партії ГЕРБ також забракло підтримки для формування парламентської більшості.

Статьи по теме
Тепер за свій рахунок. Медстраховка для українців у Чехії та Болгарії стане платною
Тепер за свій рахунок. Медстраховка для українців у Чехії та Болгарії стане платною

За цю послугу українські біженці мають платити самостійно
28.07.22 — 610

Дешевше, ніж у газпрому: Болгарія з червня купуватиме американський скраплений газ
Дешевше, ніж у газпрому: Болгарія з червня купуватиме американський скраплений газ

Прем’єр-міністр Болгарії Кирил Петков провів із віцепрезидентом США Камалою Гарріс у Вашингтоні зустріч, на якій досягнута домовленість про постачання американського скрапленого газу (СПГ) на більш вигідних, ніж російські, умовах.
12.05.22 — 673

Болгарія відмовилася від перемовин із
Болгарія відмовилася від перемовин із "Газпромом"

Уряд Болгарії не планує продовжувати контракт на постачання російського газу. Чинна угода розрахована до кінця 2022 року.
20.03.22 — 656