Контракти.ua

653  —  20.03.22
Болгарія відмовилася від перемовин із "Газпромом"
Болгарія відмовилася від перемовин із

Уряд Болгарії не планує продовжувати контракт на постачання російського газу. Чинна угода розрахована до кінця 2022 року.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на "Стандарт".

Віце-прем'єр-міністр – міністр фінансів Болгарії Асен Васілєв запевнив, що переговорів про новий контракт із "Газпромом" не буде. Офіційна Софія вже почала пошук інших джерел постачання.

"Альтернативи є. Старі труби Трансбалканського газопроводу. Там у нас пропускна здатність близько 20 мільярда кубометрів і ми можемо його використовувати в обидві сторони. Нам потрібно 3 млрд кубометрів. Є поставки з Катару, Алжиру", – заявив урядовець.

Окрім того, Васілєв також анонсував обговорення загальноєвропейської газової угоди. Її механізм повинен запрацювати з літа, а Болгарія прагне його доповнити азербайджанським газом.

До слова, Німеччина визнала свою вагому енергозалежність від Росії.

Статьи по теме
Хотіли обдурити. Санду назвала вигадкою борг Молдови перед
Хотіли обдурити. Санду назвала вигадкою борг Молдови перед "Газпромом"

Молдова замовила аудиторську перевірку для виявлення боргу перед російським "Газпромом" у розмірі 800 млн доларів. За її результатами, боргу компанії "Молдовагаз" не виявили.
04.09.23 — 344

"Газпром" на 50% скоротив постачання газу в Молдову

На листопад російський "Газпром" підтвердив постачання Молдові лише 5,7 млн ​​кубометрів газу на добу, це становить 51% від узгодженого контрактом обсягу.
02.11.22 — 731

Україна закликала Фінляндію закрити кордон з Росією
Україна закликала Фінляндію закрити кордон з Росією

Україна закликає Фінляндію закрити кордон з Російською Федерацію, як це зробили країни Балтії і Польща.
21.09.22 — 550