Контракти.ua

4748  —  28.08.21
У Львові попрощалися з кіборгом Дмитром Гудзиком
У Львові попрощалися з кіборгом Дмитром Гудзиком

У Львові відбулося прощання з Героєм Дмитром Гудзиком, який загинув ще у 2015 році під час оборони Донецького аеропорту.

Про це повідомляє пресслужба Львівської міської ради, передає Укрінформ.

Зазначається, що прощання відбулося сьогодні зранку на території 80-ої окремої десантно-штурмової бригади, військовослужбовцем якої був Дмитро Ґудзик. До церемонії прощання долучилися побратими, рідні, від громади міста Львова - міський голова Андрій Садовий.

Як повідомляється в Книзі Пам’яті, Дмитро Гудзик народився 17 жовтня 1989 року в м. Белз Сокальського району Львівської області. Був призваний на військову службу в серпні 2014 року під час мобілізації у ЗСУ на посаду обслуги мінометної батареї аеромобільно-десантного батальйону військової частини А0284.

Загинув 20 січня 2015 року під час боїв за донецький аеропорт. Був вивезений з району ДАПу разом з загиблими десантниками (Владислав Алексійчук, Олексій Марченко, Петро Савчук і Микола Самака). Поховання відбулося 22 лютого 2015-го у місті Дніпро на Краснопільському цвинтарі. Ідентифікований на підставі експертизи ДНК, рідні Дмитра не впізнали тіло.

У загиблого залишилась дружина та дочка.