Контракти.ua

456  —  25.08.21
Розвідка США не дійшла остаточних висновків про походження коронавірусу
Розвідка США не дійшла остаточних висновків про походження коронавірусу

Нова доповідь розвідки США щодо походження коронавірусу SARS-CoV-2, який спричиняє COVID-19, не містить остаточних висновків про те, яким шляхом новий коронавірус потрапив до людей: природним або через витік у лабораторії.

Про це повідомляє The Wall Street Journal з посиланням на двох високопоставлених посадовців США, передає Укрінформ.

За інформацією видання, у звіті наголошується на необхідності співпраці з боку Китаю, який відмовляється надати дані лабораторних досліджень, зразки генома вірусу та інші відомості, без яких неможливо достовірно визначити походження вірусу.

«Якщо Китай не надасть доступ до певної інформації, ми ніколи не дізнаємося правди», - сказав офіційний представник США.

Як повідомляв Укрінформ, у травні президент США Джо Байден доручив розвідувальній спільноті перевірити всі версії походження коронавірусу і представити свої висновки через 90 днів.

Розвідувальні відомства США схиляються до двох основних теорій. Перша полягає в тому, що вірус виник у лабораторії Уханського інституту вірусології, а друга - що вірус природним шляхом перейшов від тварин до людей.

Китай зі свого боку заперечує витік генетично модифікованого коронавірусу з лабораторії в Ухані.

Всесвітня організація охорони здоров'я також провела розслідування причин пандемії і в своєму звіті дійшла висновку, що ризик нещасного випадку був «надзвичайно низьким». У звіті йдеться, що «не було повідомлень про респіраторні захворювання, сумісні з COVID-19, протягом тижнів/місяців до грудня 2019 року, а також не було серологічних свідчень наявності інфекції у працівників у результаті серологічного скринінгу на SARS-CoV-2».











Статьи по теме
У посольстві США попереджають про
У посольстві США попереджають про "неминучий" напад на Москву з боку "екстремістів"

Посольство США в Росії попередило, що "екстремісти" планують теракт у Москві, через кілька годин після того, як російські спецслужби заявили, зірвали запланований обстріл синагоги терористами "Ісламської держави".
09.03 — 260

У США за один день загинула тисяча птахів – пояснення науковців
У США за один день загинула тисяча птахів – пояснення науковців

Майже 1000 співочих птахів, які мігрували, загинули, врізавшись у вікна виставкового залу в Чикаго.
09.10.23 — 378

У США на аукціон виставили рештки морського чудовиська
У США на аукціон виставили рештки морського чудовиська

Скам'янілості поки не можуть конкурувати за ціною з творами мистецтва, але їхня вартість постійно зростає.
15.07.23 — 512