Контракти.ua

587  —  16.08.21
Під час карантину закладам та ТРЦ дозволять працювати за вакцинації 80% працівників
Під час карантину закладам та ТРЦ дозволять працювати за вакцинації 80% працівників

Міністерство охорони здоров'я не планує ніяких ключових змін у постанові про карантин. У разі збільшення захворюваності буде діяти адаптивний карантин з поетапним зонування регіонів, залежно від рівня епідеміологічної небезпеки.

Про це повідомила Спілка українських підприємців за підсумками зустрічі з міністром охорони здоров’я Віктором Ляшком та заступником міністра Олександром Комарідою.

Так, МОЗ має намір дозволити працювати під час жорсткого карантину деяким закладам за умови вакцинації понад 80% колективу, а також - ТРЦ за спеціальною системою. Допускати в заклади будуть споживачів та клієнтів, які також вакциновані.

Освітні заклади не будуть переходити в онлайн за умови, що 80% дорослих, які працюють у школах, будуть вакциновані.

Для торгово-розважальних центрів розробляють спеціальний програмний продукт за прикладом Німеччини, який дозволить записатися на конкретний час для відвідування ТРЦ, відслідковувати його завантаження, допускатимуть в такі заклади вакцинових покупців або тих, хто зробив ПЛР-тест або експрес-тест на місці.

Найближчим часом МОЗ планує презентувати ці рішення.

«Наразі в Україні 7 млн доз «вільних» вакцин. Будуть ще поставки, перебоїв не передбачується. Головне завдання сьогодні – залучити якомога більше населення країни до вакцинації, в тому числі, за підтримки і допомоги бізнесу. Адже новий штам вірусу «Дельта», який наразі активно поширюється є хворобою саме невакцинованих людей: відсоток людей, які захворіли, мають ускладнення і тяжкий перебіг хвороби, дуже низький серед вакцинованих», - наголошується в повідомленні.

Статьи по теме
У Києві можуть закрити школи через грип
У Києві можуть закрити школи через грип

У Києві зростає захворюванність на грип та ГРВІ серед дітей. Тому в столиці можуть закрити школи.
06.02 — 318

ВООЗ закликає до маскового режиму через зростання захворюваності на COVID
ВООЗ закликає до маскового режиму через зростання захворюваності на COVID

Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) закликає продовжувати дотримуватися маскового режиму та соціальної дистанції для уникнення зараження на COVID-19. Рекомендації пов'язані з тенденцією зростання у багатьох країнах випадків коронавірусної хвороби.
06.01 — 491

В Україні почався сезон грипу та коронавірусу
В Україні почався сезон грипу та коронавірусу

В Україні зараз сезон коронавірусу та грипу. У трьох областях перевищений епідемічний поріг, там можуть вводити певні обмеження.
30.11.23 — 560