Контракти.ua

910  —  16.08.21
Яблучний Спас: пиріг "Чайна троянда"
Яблучний Спас: пиріг

Один з цікавих рецептів яблучного пирога - пиріг "Чайна троянда". Завдяки незвичайній розкладці яблук і тіста пиріг виходить святково ошатним і прикрасить будь-який стіл.

Уже готовий десерт має непередаваний яблучний аромат і сподобається всім! До чаю - ідеально!

Складові:

  • Борошно пшеничне - 270 г
  • Дріжджі (сухі швидкодіючі) - 7 г
  • Масло вершкове (кімнатної температури) - 60 г
  • Молоко (кімнатної температури) - 120 мл
  • Цукор - 4 ч. Л.
  • Сіль - 1 щіпка
  • Яблуко (великі) - 2 шт

Спосіб приготування:

1. У стаканчику змішайте 25 мл молока, дріжджі і 1 ч. л. цукру.

2. Залиште на 5-7 хвилин до утворення пінної "шапочки".

3. У миску просійте борошно, додайте вершкове масло шматочками, дріжджову суміш, решту молока і цукор, щіпку солі. Замісити тісто.

4. Зберіть в кулю і накрийте миску плівкою (або рушником).

5. Приберіть в тихе спокійне місце на 1-1,5 години до збільшення тесту в обсязі вдвічі. Тісто, що підійшло, викладіть на робочу поверхню, розділіть на дві частини.

6. Кожну частину розкатайте в прямокутник і наріжте з нього смужки шириною приблизно 1,5-2 см.

7. Яблука очистіть від шкірки, видаліть з них насіння і наріжте тонкими часточками. Форму для випічки (22 см діаметром) викладіть пекарським папером.

8. За бортику форми викладіть смужку тесту. На неї "укладіть" часточки яблук.

9. І так - до заповнення форми. Духовку розігрійте до 180-190 градусів. Поки розігрівається духовка, дайте пирога ще постояти хвилин 15, а потім змастіть його зверху вершками (або жовтком з молоком) і присипте цукром (за бажанням). Випікайте пиріг в гарячій духовці 35-45 хвилин.

10. Готовий пиріг остудіть і перекладіть на блюдо сервіровки. За бажанням, перед подачею присипте трохи цукровою пудрою.

 

Смачного!