Контракти.ua

587  —  04.08.21
«Ранок з Україною»: дієтологиня розповіла, чому корисно вживати кавуни і як правильно худнути за допомогою ягоди
«Ранок з Україною»: дієтологиня розповіла, чому корисно вживати кавуни і як правильно худнути за допомогою ягоди

Ведучі програми «Ранок з Україною», яка виходить у будні о 6:30 на телеканалі «Україна», Анатолій Анатоліч і Григорій Герман з’ясували, як обрати смачний і солодкий кавун. А дієтологиня дала поради, як правильно вживати солодкий смаколик, щоб позбутись зайвої ваги.

Журналісти «Ранку з Україною» вирушили на ринок, де перевірили кілька лайфхаків, як правильно обрати кавун. Перший – за «статевими відмінностями». Однак, з’ясувалось, що це справжнісінький міф. А от другий – за дзвінким звуком – не підвів. Але є один фактор, який зупиняє українців купувати солодкий смаколик – ціна. Вартує ягода сьогодні від 20 до 30 грн за кілограм. Але продавці запевняють – зовсім скоро ціна піде на спад, адже сезон тільки починається. Та насправді можна і розщедритися, адже, крім смаку, кавун ще й дуже корисний!

«Кавун дійсно дуже корисний! Він містить багато вітаміну C, каротину, фруктози і глюкози. Особливість цієї ягоди в тому, що вона допомагає виводити воду з організму і сприяє виведенню солей», – коментує лікарка-дієтолог Карина Дейнеко в ефірі каналу «Україна».

За це його любить і співачка Тіна Кароль. І в сезон кавунів неодмінно сидить на спеціальній  дієті. Але лікарі попереджають – це може бути небезпечно.

«Це міф. Коли людина харчується виключно глюкозою та фруктозою – це не корисно! Адже призводить до різких «стрибків» інсуліну в крові, внаслідок чого апетит ще більше посилюється і людина не схудне», – пояснює дієтологиня.

Хоча так звані розвантажувальні дні з кавуном можна практикувати. Але й тут треба знати міру.

«Кавун – дуже солодкий продукт, тому його краще вживати в першій половині дня і обмежуватись порцією до 300-350 грам», – зазначає експертка у програмі «Ранок з Україною».

І не поспішайте випльовувати з нього насіння. Адже в одній столовій ложці міститься багато цінних фітонутрієнтів та біологічно активних речовин, серед них і цитрулін, який сприяє розширенню судин. Та якщо вам важко і неприємно їх їсти, можете зробити кавуновий смузі – таким чином кісточок не відчуєте, а весь спектр вітамінів отримаєте.

Дивіться програму «Ранок з Україною» у будні о 6:30 на каналі «Україна».