Контракти.ua

1209  —  04.08.21
Ексклюзив ток-шоу «Говорить Україна»: дітей, яких катували сіллю, водою та електрошокером вилучать з прийомної родини
Ексклюзив ток-шоу «Говорить Україна»: дітей, яких катували сіллю, водою та електрошокером вилучать з прийомної родини

В ексклюзивному випуску ток-шоу «Говорить Україна» з ведучим Олексієм Сухановим, який глядачі побачили на телеканалі «Україна», розкрилася шокуюча правда про зразковий будинок сімейного типу у Херсонській області. У студії показали моторошне відео знущань з дітей прийомною матір’ю Наталією та оприлюднили інші докази її жорстокого ставлення до вихованців. Жінка особисто приїхала у студію, де протестувала проти звинувачень, але, наведені журналістами факти та розповідь постраждалих дітей стали підставою для виклику поліції на зйомки програми.

16-річний Сергій втік із дому через постійні побої прийомною матір’ю. Хлопця прихистив хрещений його друга, Володимир. Кожна згадка про прийомну родину змушувала Сергія тремтіти від страху. Соціальні служби запевнили, що родина у порядку. Сам Сергій зізнався, що хотів свого часу написати заяву на прийомну маму, але його відмовили. Володимир звернувся за допомогою до журналістів, адже у родині, з якої втік Сергій, виховуються ще 9 дітей.

«Била всім, що під руку попаде. Два тижні змушувала мене стояти на гречці з сіллю, дозволяла встати лише у туалет. Коли Наталія йшла з дому, її рідна донька піднімала нас», - розповів у студії ток-шоу хлопець і додав, що прийомний батько ставився до дітей добре, і не підозрював, що насправді коїться, коли його немає вдома.

За словами Сергія, інспекції, які регулярно навідували родину, лише формально переглядали папери та питали дітей, чи все добре. Діти від страху перед Наталією не зізнавалися у власних стражданнях.

Експерти ток-шоу розповіли на каналі «Україна», що існує в країні єдина «гаряча лінія» служби розшуку дітей подзвонити на яку можна за номером 116000. Служба не тільки займається дітьми, які стали жертвою злочину, а і просто пішли з дому. Також є центри соціально-психологічної реабілітації, притулки для дітей, куди дитина може піти, власноруч написавши заяву. Але, на жаль, діти цю інформацію знайти не можуть, адже про неї немає соціальної реклами.

Журналісти ток-шоу поспілкувалися із донькою Наталії Ріною, яка втекла з дому у 18 років. Ріна розповіла про шокуючі методи виховання рідною матір’ю прийомних малюків.

«Один хлопчик до нас потрапив, коли йому було 2 роки. Вона набирала у миску воду і занурювала його в неї. Він дуже кричав і не міг навіть потім заспокоїтися. Я сама мама, і не можу уявити, як би обмащувала дитину фекаліями, або як був випадок, коли одного хлопчика у родині знудило у тарілку, і вона змусила його це їсти», - поділилася спогадами Ріна.

Соціальні служби переконують журналістів, що родина одна з кращих у місті, і характеризують її, як дбайливу та чесну. Та діти розповіли, що прийомна мама до крові могла розбити їм голову, вибити зуб та вдарити ногою.

Прийомна родина, в якій відбувалося знущання над дітьми, приїхала до студії «Говорить Україна». Наталія розповіла, що працює та паралельно навчається на психолога. У вільний час вирощує фіалки, які є символом родини. У студії ток-шоу жінка протестувала проти звинувачень на свою адресу, але не стала заперечувати, що на відео, на якому б’є прийомного сина, дійсно була вона. Наталія з чоловіком втекли зі студії, до якої викликали патруль поліції.

Керівник служби у справах дітей запевнив, що всі сім’ї, в яких є прийомні діти є зразковими, а після перегляду шокуючого відео, на якому відбувається побиття хлопчика, запевнив, що діти будуть вилучені з родини та направлені до лікарні.

Після випуску «Говорить Україна» повідомлення про жорстоке поводження з дітьми були зареєстровані до єдиного обліку з подальшим внесенням до єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею 127 Кримінального кодексу України, а саме - катування. У поліцію також внесені клопотання про тимчасове вилучення дітей з родини, тривають слідчі дії.

Дивіться ток-шоу «Говорить Україна» з Олексієм Сухановим на каналі «Україна» у будні о 20:10!