Контракти.ua

646  —  02.08.21
Що не варто зберігати в холодильнику
Що не варто зберігати в холодильнику

Іноді ми помилково вважаємо, що тому чи іншому продукту краще буде зберігатися в холодильнику, і докладаємо зусиль, звільняючи полку для величезного кавуна «щоб не зіпсувався».

Насправді, більшість продуктів не потребує зберігання в холодному місці, хіба що недовго для свіжості перед подачею.

Дині і кавуни

Якщо ці продукти ще не розрізані на часточки, то вони спокійно зберігаються при кімнатній температурі. Виняток - якщо ви любите прохолодну соковиту м'якоть, поставте ненадовго охолодитися перед вживанням.

Помідори

Знову ж таки, якщо це не салат і не залишки нарізаних помідорів зі столу, то помідори чудово зберігаються на підвіконні - дозрівають на сонці. Займати ними полку в холодильнику не варто.

Картопля

Це один з продуктів, який холодильник навіть псує: від холоду крохмаль в картоплі перетворюється в цукор, а вживання такого продукту не зовсім бажано. Зберігайте коренеплоди в прохолодному місці, наприклад, під раковиною або в підвалі.

Цибуля

Лук також псується в холодильнику - в ньому утворюється неприємний слиз з характерним запахом. їсти такий лук неможливо. Лук потрібно зберігати в місці, яке добре провітрюється і в якому низька вологість.

Базилік

Більшість трав все ж зберігається в холодильнику, але тільки не базилік. Від холоду він в'яне і слабшає, а також швидко вбирає запахи від інших продуктів. Базилік досить поставити в склянку з водою і залишити в темному місці.

Мед

У холодильнику кристалізація меду прискорюється - він тепер скоріше стане цукровим. Тому бажано зберігати мед при кімнатній температурі в невеликих баночках, щоб потім було зручно його діставати. Та й є прохолодний мед - сумнівне задоволення.

Хліб

Не дарма ж придумали хлібниці, так як зберігати цей продукт бажано в сухому місці при кімнатній температурі. У холодильнику, всупереч очікуванням, хліб швидко зачерствіє, а якщо замотаний в целофан, ще й покриється цвіллю.

Будьте здорові!

Статьи по теме
Скільки можна зберігати яйця в холодильнику, на балконі та в коморі
Скільки можна зберігати яйця в холодильнику, на балконі та в коморі

Яйця - надзвичайно корисний для здоров'я продукт, без якого складно уявити один з найпростіших сніданків чи більшість випічки. А чим ближче до Великодня, тим частіше виникає питання про те, як довго можна зберігати варені яйця, які неодмінно залишаться після святкування. Адже сирі та варені яйця, як і всі продукти, мають обмежений термін зберігання.
15.04 — 410

Скільки можна зберігати борщ в холодильнику, щоб він лишався смачним та їстівним
Скільки можна зберігати борщ в холодильнику, щоб він лишався смачним та їстівним

Каструлю ситної та відомої страви - борщу - часом буває складно з'їсти одразу. А іноді ми спеціально залишаємо цю, визнану ЮНЕСКО, нематеріальну культурну спадщину "на потім" - однак термін зберігання борщу, навіть в холодильнику, досить обмежений.
29.03 — 370

Як зберігати зелень в холодильнику, щоб вона була свіжою
Як зберігати зелень в холодильнику, щоб вона була свіжою

Як зберігати зелень в холодильнику, щоб зеберегти всі вітаміни та мінерали, щоб вона не зав'яла.
21.07.23 — 2456