Контракти.ua

627  —  16.07.21
Анна Панова та Максим Сікора розповіли, як стати професіоналом у тележурналістиці
Анна Панова та Максим Сікора розповіли, як стати професіоналом у тележурналістиці

З нагоди Всесвітнього дня навичок молоді, що відзначають 15 липня, успішні ведучі праймових випусків новин «Сьогодні» на каналі «Україна» розповіли, які вміння варто розвивати вже у підлітковому віці, щоб вдало побудувати кар’єру на телебаченні.

Всесвітній день навичок молоді покликаний привернути увагу до проблеми безробіття серед молодих людей, що є серйозним викликом для промислово розвинених і країн, що розвиваються. Формування потрібних навичок надасть можливість зростаючому поколінню зробити плавний перехід до роботи і самореалізуватись.

«Тим, хто хоче працювати на телебаченні, знадобиться, передусім, широка ерудиція – варто знати, як звуть Папу Римського, генсека НАТО, секретаря РНБО України і т. д. Висока грамотність, адже вам самостійно доведеться писати тексти. І звісно, вміння аналізувати інформацію», – зазначила Анна Панова.

Максим Сікора з власного досвіду знає, які прості кроки можна почати робити навіть під час навчання у школі, аби у майбутньому побудувати блискучу кар’єру у теленовинах.

«Перш за все, більше читайте, краще автобіографічну белетристику, це допоможе краще розуміти контекст певної історичної епохи і швидко проводити паралелі із сучасністю. По-друге, знайдіть класне хобі, те, що у вас виходить найкраще - музика, спорт, різьбярство, що завгодно. Це підвищить вашу унікальність і створить так звану «експертніcть» в певній галузі. А також, вдосконалюйте мову. Є таке правило на журналістських факультетах – «Ні дня без рядка». Навіщо чекати, поки вам це скаже викладач в університеті? Дійте зараз! Не треба сприймати пораду буквально, є купа варіантів того ж блогінгу», - порекомендував Максим Сікора.

Окрім суто професійних навичок, майбутнім журналістам і телеведучим не слід забувати і про вдосконалення soft skills, як сукупності умінь загального характеру. Зокрема, критичне мислення, здатність до самоорганізації, знання ділового етикету, вміння адаптуватися до змін та раціонально розпоряджатися власним часом – допоможуть більш якісно виконувати свою роботу.

«Вам знадобляться вміння працювати в команді (саме хороша команда робить телебачення), стресостійкість (на вас чекають прямий ефір і постійний цейтнот) і небайдужість. Про небайдужість скажу окремо: якщо вас не цікавлять долі ваших співгромадян, простих українців, - журналістика не для вас. Ми працюємо для того, щоб змінювати життя людей на краще, залучаючи чиновників до відповідальності. Ми працюємо для того, щоб допомогти Україні йти вперед. У цій професії без емпатії, допитливості і співпереживання ніяк не обійтися», – поділилась Анна Панова.

Телеведучі переконані, що у сучасному світі запорукою успіху є навчання протягом усього життя. Тому радять не лише підліткам, а й усім дорослим – ніколи не втрачати жагу до знань.

Статьи по теме
Анна Панова розповіла, що приводить її у тонус
Анна Панова розповіла, що приводить її у тонус

Відома ведуча новин «Сьогодні» на каналі «Україна» Анна Панова на Інстаграм-сторінці опублікувала відео з балетної зали, яке підкріпила мотиваційним постом.
11.02.22 — 597

Ведучі каналу «Україна» влаштували зворушливий флешмоб
Ведучі каналу «Україна» влаштували зворушливий флешмоб

21 січня у світі відзначали Міжнародний день обіймів. Ведучі каналу «Україна» підтримали цікаву традицію та поділились світлинами, де обіймають найрідніших.
24.01.22 — 1331

Ведучі каналу «Україна» показали, як прикрасили новорічні ялинки
Ведучі каналу «Україна» показали, як прикрасили новорічні ялинки

Популярні ведучі новин «Сьогодні» на каналі «Україна» поділились родинними традиціями, що допомагають створити святкову атмосферу вдома та показали власноруч прикрашені новорічні дерева.
05.01.22 — 1279