Контракти.ua

975  —  14.07.21
Яка вакцина дає найбільше антитіл: AstraZeneca, Pfizer чи CoronaVac? – перевірка «Головної теми»
Яка вакцина дає найбільше антитіл: AstraZeneca, Pfizer чи CoronaVac? – перевірка «Головної теми»

Найефективнішим захистом від коронавірусу у всьому світі залишаються вакцини. Українцям поки доступні препарати американського, корейського, індійського та китайського виробництва. Але які з них убережуть від ковіду найнадійніше? «Головна тема» з ведучою Оленою Кот на каналі «Україна» першою в Україні наважилася на унікальний експеримент і взялася дослідити та порівняти ефективність усіх вакцин від коронавірусу, якими щеплять українців!

Команда проєкту взяла кров у 15-ти українців, які вже отримали по дві дози щеплення від ковіду. Перша група добровольців щепилася аналогом європейської AstraZeneca - індійським Covishield. Друга - китайським CoronaVac. Третя - американським Pfizer.

Отже, показники кількості антитіл після двох вакцин Covishield та CoronaVac -  виявилися майже однаковими! Від 789 до 3350 одиниць.

А результати щеплених американським Pfizer виявились разючими з показниками - від 13 до 40 ТИСЯЧ антитіл! Це у 10-12 разів більше, ніж після двох інших вакцин. За словами журналістів, коли робили аналізи після щеплення Pfizer прилади ледь не вийшли з ладу. Адже антитіл показало більше, ніж вони можуть розпізнати!

Але чому така колосальна різниця між імунітетом після Pfizer та іншими двома вакцинами? За словами лікарів, Pfizer примушує наш організм виробляти антитіла кілька тижнів після щеплення. Тоді як Covishield та CoronaVac - лише кілька днів. Але чи означає це, що 40 тисяч антитіл після американської вакцини захищатимуть довше, ніж 800 одиниць після індійської чи китайської?

«Це не той варіант, що маслом кашу не зіпсуєш. Після певного рівня антитіл - він вже є зайвим. Це не те, що ви будете в сто разів більш захищені, чи ви тисячу років не будете хворіти. На жаль, це так не означає», - підкреслив лікар-імунолог Борис Донський.

І хоча виробники Pfizer та Covishield переконують, їхні вакцини надійно захищатимуть і від нового штаму Дельта, і від усіх штамів, які ще будуть з’являтись, імунолог запевняє, значно ефективнішим проти різновидів ковіду буде китайський CoronaVac. Бо цей препарат змушує людський імунітет запам'ятовувати всю структуру вірусу. Тобто після CoronaVac імунітет упізнає корону і дасть їй відсіч, навіть якщо вірус мутує!

«Це більш консервативне щеплення, менш ефективне, але у випадку зміни вірусного геному, це щеплення може бути пріоритетним. Якщо людина приклеїть собі вуса чи надягне темні окуляри, ваша пам'ять про те, якою вона була на зріст, якої вона була ваги, допоможе вам її розпізнати», - зазначив лікар.

Отже, з-поміж трьох вакцин найбільше антитіл дає американский Pfizer - рекордні кілька десятків тисяч! Індійський Covishield та китайський CoronaVac дають у 10-12 разів менше антитіл, але це все одно чудовий результат і надійний захист від ковіду.

 

Статьи по теме
Правильну відповідь знають одиниці: як правильно смажити охолоджені котлети – розморожувати чи ні
Правильну відповідь знають одиниці: як правильно смажити охолоджені котлети – розморожувати чи ні

Напівфабрикати, як-от заморожені котлети, чудово виручають, коли немає часу на приготування повноцінного обіду.
29.02 — 232

Чим можна заразитися від котів: симптоми захворювань та як уберегтися
Чим можна заразитися від котів: симптоми захворювань та як уберегтися

Хвороб, що передаються від кішки до людини, не дуже багато, але вони небезпечні. Тому власникам тварин потрібно знати, чим можна заразитися від котів, які симптоми небезпечних захворювань та як від них уберегтися.
13.02 — 211

Печінкові котлети з рисом: простий рецепт
Печінкові котлети з рисом: простий рецепт

Печінкові котлети виходять соковиті, а завдяки додаванню рису до фаршу – ще й легкі та ситні. Для приготування страви вам знадобляться доступні інгредієнти, такі як печінка, морква, цибуля та відварений рис.
19.01 — 432