Контракти.ua

1279  —  12.07.21
Паркани та розруха за ціною дорожчою за Дубай – як зустрічає туристів окупований Крим
Паркани та розруха за ціною дорожчою за Дубай – як зустрічає туристів окупований Крим

Високі ціни, двометрові паркани і перекрита дорога до моря – такий зараз курортний сезон в окупованому Криму.

Окупаційна влада щорічно вихваляється рекордною кількістю туристів на півострові, але ніхто за роки анексії цих мільйонів курортників так і не побачив, проте бачать, як Крим перетворюється на військову базу.

Майже порожні лежаки і брудне море. Це – якщо можливо пройти до моря. Туристів і жителів до води часто просто не пускають через мілітаризацію і навалу російських військових.

Житель Партеніта спеціально для нас зняв кадри – військовий санаторій "Крим" повністю огороджений, а прохід на пляж – тільки через турнікет. Ще минулого року хоч за 150 рублів, але люди проходили до моря, а цьогоріч вже не можна.

"Закрився він не тільки для відпочивальників, а й для місцевих жителів. Санаторій належить Міністерству оборони Російської Федерації", – каже Олексій Назимов з Партеніта.

Міноборони Росії наглухо заварило вхід і на пляж в Севастополі, який біля заповідного урочища Скелі Ласпі. Місцеві жителі отримали від відомства відповідь: ця територія огороджена для потреб Збройних сил РФ - – розповіли у новинах «Сьогодні» на каналі «Україна».

За колючим дротом – обурені люди, а біля моря відпочивають хіба що люди в погонах.

"Напишіть одразу, що Крим це військова база. От прям на Кримському мосту й напишіть", – каже один з них.

Поступово ізолюють людей і від кримської краси. Наприклад, оглядовий майданчик в Алупці перекрито двометровим парканом – туди вже завезли будматеріали та техніку. Охоронець на територію нікого не пускає.

"Як нам у ЗМІ всім кажуть, що там ворожа Україна і т.д. і т.п., та зрештою ми не захищені ніким від російської влади. Так виходить?" – обурюються люди.

Відлякують туристів і погодні аномалії цього літа. Надія заробити в сезон у жителів спливла разом з потоками повеней.

Та водночас ціни на готелі б'ють рекорди – забронювати номер в окупованому Криму зараз дорожче, аніж в Дубаї. Нещодавно мешканка Києва Валерія повернулася з екзотичного курорту.

"Ми з хлопцем відпочивали в Дубаї. За 10 днів в Еміратах ми витратили близько 65 тис. гривень. Близько 16 тис. ми витратили на харчування, ще стільки ж – на розваги і транспортні витрати. І це без авіаквитків", – ділиться вона.

Для порівняння ми зайшли на сайт готелів Криму. Бронюємо готель в Ялті на двох – на 10 днів двомісний номер "комфорт" з включеними сніданком, обідом і вечерею за добу буде 20 637 рублів, тобто 206 370 за весь період.

206 370 рублів конвертуємо в гривню – в результаті десятиденний відпочинок коштуватиме 75 293 гривень. Для порівняння: приблизно такий самий готель в турецькій Анталії коштуватиме від 12 тис., на Кубі – від 26 тис., а на райських Мальдівах – від 55 тис. гривень.

Щороку окупаційна влада вихваляється рекордною кількістю туристів в Криму – мовляв, за України такого не було. Але ніхто на півострові за роки анексії цих мільйонів курортників не бачив.

Статьи по теме
Гучні дискотеки та забиті пляжі: в Одесі розпочався курортний сезон під час війни
Гучні дискотеки та забиті пляжі: в Одесі розпочався курортний сезон під час війни

Відвідувати пляжі заборонено, але відпочивальники ігнорують заборону.
20.05.23 — 3480

Чи відкриють курорти Одещини цього року: військові дали рекомендації владі
Чи відкриють курорти Одещини цього року: військові дали рекомендації владі

Військові попередили владу Одеської області про недоцільність курортного сезону.
19.04.23 — 573

"Як у себе вдома жили": росіянка розплакалася через вимушене переселення з Криму

Російські окупанти масово тікають з Криму.
11.08.22 — 1099