Контракти.ua

1288  —  12.07.21
Жодних декольте, шортів та міні – у НАУ здійнявся дрескодовий скандал
Жодних декольте, шортів та міні – у НАУ здійнявся дрескодовий скандал

Скандал із дрескодом здійнявся в Національному авіаційному університеті і наробив галасу на всю країну. Викладачам та студентам заборонено носити декольте, мініспідниці, халати, купальники та шорти – розповіли у новинах «Сьогодні» на каналі «Україна».

Студентка третього курсу юрфаку Марія каже, що за зовнішнім виглядом студентів у НАУ добре пильнують.

"Не пускають в шортах, в коротких спідницях", – зазначає студентка.

Та віднедавна обмежень ще додали. Розробили спеціальну пам‘ятку щодо зовнішнього вигляду студентів і викладачів. "Аби дисципліну покращити", – сказано в розпорядженні ректора. Серед основних вимог, таких як охайність та зручність одягу, є й інші.

Наприклад, під заборону потрапили й сорочки надто яскраві, і блузи декольтовані. Макіяж – стриманий, спідниця – не вище 10 сантиметрів від коліна. В одязі літнього відпочинку – купальниках, халатах, чи навіть звичайних шортах – теж на поріг не пустять. Та чи не найголовніше: "Одяг має відповідати зросту, виражати повагу господаря до самого себе і суспільства".

Анастасія готується стати студенткою НАУ. В шортах і майці, про запроваджений в цьому університеті дрескод дівчина ще не чула. Дізнається від журналістів.

"Вони мають рацію з одного боку, а з іншого боку якось… дрескод був у школі. Університет – це вільний вищий навчальний заклад, тут можна і без цього обійтись", – каже дівчина і вже думає, чи не змінити виш.

Користувачі мережі з таких правил уже кепкують, а інші виші запрошують до себе вступників, аби не стримували себе ні в чому.

"Якщо ви "особа жіночої статі", любите мініспідниці і глибокі декольте – вступайте, будь ласка, в КПІ", – жартівливо закликає Київський політех.

Керівництво Національного авіаційного університету такому галасу навколо дрескоду дивуються. Мовляв, правила стриманого стилю у решті університетів теж діють. А сама пам’ятка – це радше рекомендації, а не зобов’язання. Лінійкою міряти довжину спідниць теж ніхто не буде. Але з тлумаченнями деяких правил і в самих виникають труднощі.

На навчання, запевняють, пускатимуть всіх. Якщо ж одяг зовсім не відповідатиме стилю класичному – із бунтівником хіба що бесіду проведуть. Та й самі рекомендації тепер переглянуть, їх принаймні зроблять зрозумілішими.

Статьи по теме
Науковці знайшли скам'янілу шкіру істоти, яка жила за 45 млн років до перших динозаврів
Науковці знайшли скам'янілу шкіру істоти, яка жила за 45 млн років до перших динозаврів

Дослідники і гадки не мають, кому саме вона належала.
16.01 — 1308

"Гуманоїд Атаками". Як виглядає загадкова крихітна мумія, знайдена науковцями, і що про неї відомо

Чи бачили ви коли-небудь крихітну мумію, схожу на справжнього гуманоїда з фантастичного фільму? Саме така знахідка з Чилі не дає спокою дослідникам з різних країн уже впродовж 20 років.
14.11.23 — 3280

Коли і як загине Сонце: науковець оцінив ймовірність перетворення нашої зірки на чорну діру
Коли і як загине Сонце: науковець оцінив ймовірність перетворення нашої зірки на чорну діру

Масивні зірки, що здатні створити чорні діри, проходять кілька періодів колапсу і розширення.
12.09.23 — 1185