Контракти.ua

512  —  14.06.21
«Ранок з Україною» розповів про найдієвіші гаджети для жіночої безпеки
«Ранок з Україною» розповів про найдієвіші гаджети для жіночої безпеки

У столиці України щодня відбувається з десяток нападів на людей. У більш ніж половині випадків – на жінок! Орудують злочинці на вулицях у різний час доби, причому одні грабують, інші – просто нападають. Марія Мельник і Григорій Герман у програмі «Ранок з Україною» на каналі «Україна» розповіли, як себе захистити та які гаджети у цьому допоможуть.

Лише в Києві напади стаються щодня, і більшість випадків саме на жінок!

«Якщо вже так вийшло, що ви йдете одна – йдіть досить швидким кроком, в жодному разі не дивіться у телефон – слідкуйте за тим, що відбувається навколо. Не потрібно зближуватись з незнайомцями – зробіть кілька кроків правіше-лівіше», – радить експерт із безпеки Дмитро Стрижов у програмі «Ранок з Україною».

Проте є, звісно, моменти, де дистанцією намірів нападника не зміниш. Тоді експерт рекомендує мати при собі гаджет для вашої самооборони.

«Найпростіший спосіб – завжди з собою мати газовий балончик! Заходячи у будь-яке місце, де потенційно розумієте, що вам може загрожувати небезпека, тримайте у руках балончик. А загалом носити його можна у сумочці чи у кишені», – говорить експерт.

Газові балончики бувають двох типів: струменевий, які слід спрямовувати в обличчя нападникові, та аерозольні або факельні – вони створюють хмарину газу. Коштують приблизно однаково – від 60 до 200 гривень. Проте в них є й кілька мінусів. Газовий балончик у жодному разі не можна розпиляти у замкненому приміщенні – лише на свіжому повітрі. Та й при сильному вітрі ви також ризикуєте потрапити під аерозоль. Наступний гаджет, який також може затримати нападника – це шокер.

«За рахунок звуку ним добре відганяти собак – вони його бояться. До того ж у ньому є ліхтарик, якщо ви заходите у темний під'їзд і раптом зникає світло, матимете можливість підсвітити. Звуком можете попередити, що ви готові його застосувати», – зазначив Дмитро Стрижов в ефірі каналу «Україна».

У цього гаджета теж є свої мінуси – він доволі великий, як для дамської сумочки, але в інтернеті є купа різних: у вигляді ліхтарика, брелока на ключі та навіть як помада! У середньому їхня вартість – 300 гривень. Проте у будь-якому разі – взимку всі вони стають менш дієві, адже ним слід доторкнутись до відкритих ділянок тіла – необхідно бити в руку чи шию. Але через джинси теж подіє!

І останнє – ноу-хау – тривожна кнопка, що є у спеціальному додатку смартфона! Фактично – це збройне таксі, яке приїздить дуже оперативно – максимум через 8 хвилин! Реєстрація у додатку безкоштовна, а ви сплачуєте лише виїзд охоронців фірми, яку обираєте.

Проте, чим саме скористуватись – обирати вам. Та якщо метою нападника є сумка чи прикраси, краще одразу віддати ці речі. А от тоді, коли нападник намагається завдати шкоди саме вам – захищайтесь будь-якими засобами, біжіть у людне місце та обов’язково здіймайте галас! А краще завжди майте під рукою гаджет для безпеки.

 

Статьи по теме
У школах посилять охорону, а для дітей створять спеціалізований застосунок: деталі від МВС про навчання від вересня
У школах посилять охорону, а для дітей створять спеціалізований застосунок: деталі від МВС про навчання від вересня

У наступному навчальному році МВС забезпечить посилену охорону навчальних закладів України.
04.08.22 — 580

У «Ранку з Україною» експертка розповіла, як захистити дитину від шахраїв у глобальній мережі
У «Ранку з Україною» експертка розповіла, як захистити дитину від шахраїв у глобальній мережі

Безліч цікавих гаджетів, вільний доступ до глобальної мережі та карантин зробили інтернет частиною життя дітей у всьому світі. Проте не завжди малеча користується мережею з користю. Ведучі програми «Ранок з Україною» на каналі «Україна» Лілія Ребрик і Григорій Герман з’ясували, як убезпечити дітлахів від інтернет-злодіїв і яких простих правил вчити з малечку.
17.01.22 — 533

Прості методи самозахисту: у «Ранку з Україною» експерт розповів, як діяти під час нападів на вулиці
Прості методи самозахисту: у «Ранку з Україною» експерт розповів, як діяти під час нападів на вулиці

Куди частіше чути про напади на людей на вулицях. Грабіжники полюють на телефони, гаманці та коштовні прикраси. У програмі «Ранок з Україною», яка виходить у будні о 6:30 на каналі «Україна», ведучі Григорій Герман і Лілія Ребрик дізнались, що робити, коли побачили підозрілих людей, та кого кликати на допомогу.
08.11.21 — 807