Контракти.ua

2171  —  05.06.21
Генерал-майора Кривоноса звільнили з ЗСУ по "команді з Офісу президента"
Генерал-майора Кривоноса звільнили з ЗСУ по

Генерал-майор ЗСУ, колишній заступник секретаря Ради національної безпеки і оборони Сергій Кривонос повідомив про своє звільнення зі Збройних сил України.

Про це повідомляє ZN.ua.

«Звільнений з лав Збройних Сил України... Звільнений без рапорта. Служити державі хотів, але прислуговуватись не буду та не вмію. Тому і звільнили. Кажуть "немає посад". Хоча іх достатньо. Розумію...команда з Офісу Президента», зазначив генерал-майор на сторінці у Facebook.

Кривонос на сторінці у соцмережі підводить підсумки своєї служби Україні.

«Тридцять два з половиною роки. Багато це? Десятки місць служби, а ще більше місць проживання. Гуртожитки, чужі наймані квартири.. Служба була цікавою та нелегкою. У більшості, слава Богу : на полігонах, лісах, горах, степах. Не на плацу !!! Сотні навчань , тисячі стрільб, сотні польових виходів . Цікаво і дуже цікаво !!!! Дякую Господу, що дав мені долю і здоров’я служити у еліті Збройних Сил !!!! Вдячний своїм армійським вчителям, які на різних етапах моєї служби мене вчили, віддали частину своєї душі та досвіду», написав він.

Сергій Григорович Кривонос – генерал Збройних сил України, перший заступник Командувача Сил спеціальних операцій ЗС України (05.01.2016 — 12.03.2019).

7 жовтня 2014-го призначений начальником Управління спеціальних операцій Генерального штабу. Полковник Кривонос і його команда розробили стратегію побудови українських Сил спеціальних операцій у співробітництві з представниками НАТО, але, за даними журналіста Юрія Бутусова, начальник Генштабу Віктор Муженко негласно усунув Кривоноса від реалізації програми підготовки ССО, через особистий конфлікт.

12 березня 2019 року Указом президента України був призначений заступником Секретаря Ради національної безпеки та оборони України.

У травні 2019 року секретним Указом Президента України заступник Секретаря РНБО України Сергій Кривонос отримав звання генерал-майор.

Раніше повідомлялось, що підготовка Росії до анексії Криму у 2014 році не стала для Збройних сил України несподіванкою, військові готували спецоперацію з протидії планам Кремля. Реалізувати її завадили зрада і відсутність наказу, заявив ексзаступник секретаря РНБО Сергій Кривонос.

Статьи по теме
Чому провалився контрнаступ: думка генерала Кривоноса
Чому провалився контрнаступ: думка генерала Кривоноса

При цьому він не вважає Залужного винним в провалі контрнаступу.
05.02 — 370

Недоліки законопроєкту про мобілізацію можуть використати росіяни — генерал Кривонос
Недоліки законопроєкту про мобілізацію можуть використати росіяни — генерал Кривонос

Успішному розсиланню е-повісток можуть завадити російські кібератаки.
05.02 — 272

Що змусить росіян перехотіти воювати: генерал Кривонос дав відповідь
Що змусить росіян перехотіти воювати: генерал Кривонос дав відповідь

Треба почати бомбити Росію хоча б углиб 500-800 км, вважає Сергій Кривонос.
13.03.23 — 653