Контракти.ua

938  —  27.05.21
Влітку епідемія коронавірусу стане на паузу - експерт
Влітку епідемія коронавірусу стане на паузу - експерт

В Україні в літній період очікується зниження захворюваності на COVID-19 аж до осені. При цьому ситуація з вакцинацією в країні поліпшується.

Про це в коментарі РБК-Україна заявив імунолог, голова Національної технічної групи експертів з питань імунопрофілактики при МОЗ Федір Лапій.

"Влітку швидше за все буде ситуація така ж як і минулого року, коли кількість хворих буде зменшуватися, кількість важких хворих і кількість госпіталізованих так само буде зменшуватися. Ми будемо мати перерву до осені", - вважає Лапій.

Експерт зазначив, що, попри розмови про пом'якшення карантину, ніхто всі обмеження скасовувати не буде.

"Мова не йде про ті всі правила, про які вже понад рік говорять, а саме тримати дистанцію, користуватися медичною маскою і чисті руки. Ці правила ніхто не відміняв. Так само, як і ніхто не відміняв правила про кількість людей, які можуть перебувати в загальних зонах - в кафе, ресторанах", - повідомив він.

Також Лапій додав, що в Україні поліпшується ситуація з вакцинацією від COVID-19.

"Спостерігаються тенденції до поліпшення цієї ситуації з наявністю вакцин. Вже ми отримали через закупівлі вакцини від Pfizer, Coronavac, очікуємо вакцини від AstraZeneca. Це дозволить нам збільшити кількість вакцинованих, доступність вакцин для населення", - заявив експерт.

Статьи по теме
Китай – за крок від універсальної вакцини?
Китай – за крок від універсальної вакцини?

Універсальна зброя проти коронавірусу: про відкриття антитіла, здатного побороти усі штами covid-19, заявили китайські вчені.
03.12.21 — 867

Что такое Омикрон, откуда он взялся и насколько он опасен?
Что такое Омикрон, откуда он взялся и насколько он опасен?

Новый штамм коронавируса вызывает опасения, так как он более заразный и опасен для молодых.
29.11.21 — 1481

Не готові вакцинуватися від коронавірусу 36% українців
Не готові вакцинуватися від коронавірусу 36% українців

Уже вакцинувалися від коронавірусу (перше або друге щеплення) 46% українців, ще 16% готові це зробити і 36% – не готові.
17.11.21 — 1020