Контракти.ua

529  —  14.05.21
Заробітчан у Польщі змусять платити податки: як працюватиме код-ідентифікатор
Заробітчан у Польщі змусять платити податки: як працюватиме код-ідентифікатор

Польський уряд вирішив, що українські заробітчани у цій країні мають офіційно сплачувати податки. Він розпорядився, щоб найманим працівникам видавали т.зв. код-ідентифікатори, з допомогою яких іноземці зможуть формувати свої декларації.

Натомість заробітчани отримають можливість на відшкодування вирахувань і податкові пільги. Через запровадження нововведень уряд Польщі закликає заробітчан протягом місяця одержати новий код.

Через пандемію коронавірусу Польща спростила працевлаштування українських лікарів. На роботу братимуть на строк до 5 років. Перший рік вони працюватимуть під контролем польських колег. Щоб працевлаштуватися, треба: знати польську мову, мати трирічний досвід роботи, завірений консулом Польщі диплом лікаря і пройти в країні кваліфікаційне навчання – розповіли в новинах «Сьогодні» на каналі «Україна».

Статьи по теме
Житло подорожчає на 20%. Українців попередили про наслідки
Житло подорожчає на 20%. Українців попередили про наслідки "податкового" закону

Прийнятий Верховною Радою в першому читанні податковий законопроєкт № 5600 призведе до зростання цін на житло аж на 18-20%, попередили експерти. При цьому дорожче стануть не тільки квартири в новобудовах, а й в старому житловому фонді. Більш того, підвищиться навіть вартість житла, яке брали в розстрочку.
14.07.21 — 553

Фахівці на експорт. Як Польща переманює «мізки» з України
Фахівці на експорт. Як Польща переманює «мізки» з України

Польська влада зробила все, щоб утримати трудових мігрантів з України – Польща лишається країною, куди найпростіше виїхати на роботу. Підприємствам потрібна робоча сила з України, стверджують польські бізнесмени і продовжують працевлаштовувати українців навіть у третю хвилю пандемії коронавірусу, яку оголосив польський уряд.
17.03.21 — 623

С украинцев запретят брать деньги за поиск работы за границей: Рада дала добро
С украинцев запретят брать деньги за поиск работы за границей: Рада дала добро

Парламент предварительно одобрил законопроект, который должен защитить заробитчан.
17.06.20 — 633