Контракти.ua

470  —  10.05.21
На вакцинацію від COVID в Україні записалось понад півмільйона осіб
На вакцинацію від COVID в Україні записалось понад півмільйона осіб

В Україні у чергу на отримання щеплення проти коронавірусу записалося більше ніж 597 тисяч людей. Зараз вакцинують найбільш уразливі групи населення.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства охорони здоров’я.

Зараз від коронавірусу в Україні вакцинують медиків і працівників закладів охорони здоров’я; мешканців та персонал будинків для літніх людей та спеціалізованих інтернатів; учасників Операції об'єднаних сил на Сході України; соціальних працівників; священнослужителів; олімпійців і паралімпійців, які представлятимуть Україну на змаганнях в Токіо у 2021 році; освітян, які залучені до проведення зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО); співробітників патрульної поліції, Державної служби з надзвичайних ситуацій та прикордонників; людей віком від 65 років.

При цьому пріоритет надається людям найбільш похилого віку та людям, які мають неінфекційні хронічні захворювання (зокрема, цукровий діабет, серцево-судинні захворювання, хвороби органів дихання та нирок).

В МОЗ нагадали, що людина може записатися до черги на щеплення та чекати на повідомлення про початок вакцинації її групи.

Статьи по теме
Українці можуть отримати безкоштовну психологічну підтримку: МОЗ нагадало номери
Українці можуть отримати безкоштовну психологічну підтримку: МОЗ нагадало номери "гарячих ліній"

У зв'язку з повномасштабним вторгненням російської Федерації, нині майже половина населення України потребує психологічної допомоги.
19.03 — 194

У 70% українців серед близьких є ті, хто воював чи воює на фронті
У 70% українців серед близьких є ті, хто воював чи воює на фронті

У березні 2024 року 70% українців мають серед близьких тих, хто воював чи воює на фронті, починаючи з 24 лютого 2022 року.
13.03 — 186

Щеплення в аптеках. Чому важливо та коли стане доступно: відповідь МОЗ
Щеплення в аптеках. Чому важливо та коли стане доступно: відповідь МОЗ

Днями уряд України ухвалив постанову, яка відкриває доступ для вакцинації в аптеках. Даний процес зробить щеплення доступнішими та простішими.
09.03 — 186