Контракти.ua

807  —  05.05.21
Путін розглядає Україну як частину імперії – американський політолог
Путін розглядає Україну як частину імперії – американський політолог

Путін розглядає Україну як невід’ємну частину імперії, вважає американський політолог, експерт з питань Росії Фіона Гілл.

Проце вона заявила під час вебінару, організованого Університетом Джона Гопкінса, передає Укрінформ.

«Для Путіна Україна - це як Шотландія для Великобританії або Каталонія для Іспанії, - сказала вона. – Проблеми з Україною розпочалися у 2012 році, коли Путін (після президентських виборів у РФ, - ред.) задумався про майбутнє й вирішив скористатися російським націоналізмом. Він почав говорити про українців і росіян як про один народ».

Це за словами Гілл, стало «частиною спускового механізму того, що відбулося за кілька років, коли Росія взялася за анексію Криму».

Путін скористався активами, які залишилися після розпаду Радянського Союзу, зокрема мовними питаннями, історією, колоніальним менталітетом росіян тощо, зазначила Гілл.

Нині Росія докладає всіх зусиль, аби показувати свою значущість на міжнародній арені, як на рівні ООН, так і якимось чином» через G20, а також підтримуючи Китай, додала політолог.

«Я постійно роблю щось, аби нагадувати про себе, бо зі мною завжди мають рахуватися, хоча, можливо, ми не є тією наддержавою, якої були раніше», - так, за словами політолога, вважає Росія.

Статьи по теме
Про Путіна, мобілізацію та битву за Крим. Головне з інтерв'ю Зеленського для The Economist
Про Путіна, мобілізацію та битву за Крим. Головне з інтерв'ю Зеленського для The Economist

Президент України Володимир Зеленський вважає російського диктатора Володимира Путіна "твариною" і не бачить передумов для мирних переговорів. На його думку, битва за Крим стане центральною у нинішній війні, а альтернативи посиленню мобілізації насправді немає.
03.01 — 516

Підрив Каховської ГЕС. Причини, наслідки та висновки. Огляд думок
Підрив Каховської ГЕС. Причини, наслідки та висновки. Огляд думок

У ніч проти 6 червня російські окупанти підірвали Каховську ГЕС: за офіційною інформацією гребля знищена і не підлягає відновленню. Вода з водосховища стрімко тече униз за течією Дніпра. Під ризиком затоплення опинилися десятки населених пунктів, тисячі людей перебувають у критичних зонах і потребують негайної евакуації. Ми зібрали для вас декілька думок з соцмереж щодо причин та наслідків жахливого терористичного акту, який, за деякими твердженнями, дорівнює нанесенню ядерного удару або Чорнобильській катастрофі.
06.06.23 — 1033

Они не останавливаются — о чем предупреждает Залужный
Они не останавливаются — о чем предупреждает Залужный

Игаль Левин: "Они не останавливаются", — такими словами недавно описал российскую агрессию украинский генерал Валерий Федорович Залужный — главнокомандующий Вооруженными силами Украины. Вот эти слова Железного генерала — ключ к пониманию происходящего.
17.05.23 — 1126