Якщо ви вирішили самі спекти паску на Великдень, Ірина Фролова щиро поділилась зі всіма українцями дуже дорогим для її серця рецептом. Він дістався ведучій каналу «Україна» від мами, якої немає вже 9 років. Але традиція продовжується й навіть пошириться, якщо ви теж приготуєте цю сирну паску. Вона виходить легкою та повітряною.
Для приготування сирної паски за рецептом ведучої каналу «Україна» знадобляться:
Жирний сир - 1 кг
Цукор - 2 ст л
Яйця - 10 шт
Жирна сметана - 200 г
Ізюм - 200 г
Борошно або манка - 1,5 ст.л.
Ваніль - 1 щіпка
Цедра 2 лимонів з товстою шкіркою
Збийте блендером сир до однорідної маси.
Додайте цукор, потім яйця (не збивайте їх до піни, а просто вмішуйте в сирно-цукрову суміш) і сметану.
Попередньо запарте родзинки на 1 годину. Після цього промокніть паперовою серветкою, щоб забрати залишки вологи. Додайте родзинки в отриману масу. Потім борошно, сіль, ваніль і цедру.
Суміш вийде дуже рідкою. Так і повинно бути, не лякайтеся. Випікайте довго – 2-3 години при 180ºC, періодично перевіряючи на готовність.