Контракти.ua

663  —  28.04.21
Сімейний рецепт пасхальної буженини від Максима Сікори
Сімейний рецепт пасхальної буженини від Максима Сікори

На Великдень в кожній сім’ї готують свої коронні страви з м’яса, якими на святковому столі будуть частуватися всі члени родини. Так, у родині телеведучого Максима Сікори дружина Наталія готує соковиту і ароматну буженину, рецептом приготування якої ведучий охоче поділився.

Інгредієнти:

м'ясо свинини – 3,5 кг

лавровий лист – 6-7 шт.

сухий базилік – 1,5 ч.л.

розмарин – 1,5 ч.л.

коріандр мелений – 1,5-2 ч.л.

паприка сушена – 0,5 ч.л.

перець чорний мелений – 1 ч.л.

часник гранульований – 2 ч.л.

мускатний гріх- дрібка

кориця – дрібка

сіль – 1,5 ст.л.

мед

Спосіб приготування:

Беремо м'ясо свинини вагою 3,5 кілограма (м'ясо може бути з стегна, або шийної частини) і робимо проколи по всьому периметру шматка м'яса ножем в півтора-два сантиметри в діаметрі. Потім м'ясо відкладаємо і беремося за приготування суміші спецій для маринування.

Беремо лавровий лист, сухий базилік, розмарин, мелений коріандр, паприку сушену, чорний перець, також мелений, часник гранульований. Обов'язково додаємо дрібку меленого мускатного горіха і кориці. Це додасть смаку виразності і пряного аромату. Але, треба дивитися, щоб не переборщити. Горіха і кориці потрібно зовсім небагато. Далі додаємо півтори столові ложки солі і все разом ретельно перемішуємо. Потім добре змащуємо шматок м'яса сумішшю спецій. Треба не забути про отворах, в них також повинні потрапити приправи. Потім залишаємо заправлене м'ясо на ніч, а ще краще на добу в холодильник маринуватися. Після такої витримки м'ясо готове до запікання.

Перед запіканням змащуємо м'ясо оливковою олією (просто руками). Перші 20 хвилин запікаємо при температурі 200 градусів. Потім – півтори-дві години (в залежності від режиму вашої духовки) при температурі 150-160 градусів. Якщо Ви любите більш пікантний смак і хрустку скоринку, можна в склянці змішати столову ложку меду і чайну ложку будь-гірчиці і змастити цією сумішшю м'ясо після запікання. І поставити на 5-10 хвилин на «гриль». Те, що потрібно, щоб розговітися після тривалого посту.

Смачного і Христос воскрес!

 

Статьи по теме
Фісташковий чизкейк: рецепт улюбленого десерту
Фісташковий чизкейк: рецепт улюбленого десерту

Цей фісташковий чизкейк вражає своєю простотою приготування та вишуканим смаком. Поєднання кремового сиру, хрусткої скоринки та ніжної горіхової нотки створює ідеальну гармонію.
15.12 — 155

Кутя на Різдво: п'ять рецептів головної страви зимових свят з різних регіонів України
Кутя на Різдво: п'ять рецептів головної страви зимових свят з різних регіонів України

Кутя на Різдво: п'ять рецептів головної страви зимових свят з різних регіонів України.
14.12 — 224

Салат з куркою, картоплею, яйцями та сиром: новорічний рецепт
Салат з куркою, картоплею, яйцями та сиром: новорічний рецепт

Приготуйте ніжний, ситний салат з доступних і простих продуктів.
14.12 — 203