Контракти.ua

553  —  26.04.21
Акваріум з лавандою замість захисної маски – бельгієць дивує людей своїм винаходом
Акваріум з лавандою замість захисної маски – бельгієць дивує людей своїм винаходом

Саморобну оазу замість захисної маски використовує житель Бельгії. Винахід, який нагадує теплицю, він вдягає щоразу, коли виходить надвір. Усередині вирощує корисні трави.

Бельгія й досі у червоній зоні за кількістю хворих на ковід, вже пів року діє суворий карантин. Бельгійці втомилися від обмежень і, щоби не носити звичайних масок, вигадують оригінальні альтернативи.

Мінітеплицю на голові носить митець Алан Версхюрен. На вигляд – це прозорий пластиковий короб, який вдягає на плечі і цілком закриває ним голову. На дні лежить шар землі, а звідти ростуть корисні трави – розповіли у новинах «Сьогодні» на каналі «Україна».

«Тут лаванда, чебрець, розмарин. Доглядати за ними легко – поливаю їх кілька разів на тиждень. Вони допомагають не лише вберегтися, а й швидше одужати у разі інфікування», – розповідає Алан.

Створив його чоловік ще 15 років тому, тоді як артпроєкт, яким надихнувся в улюбленому Тунісі. А під час пандемії ковіду застосував на практиці. Винахідник страждає на астму і каже: дихати у саморобній оазі набагато легше за медичну маску.

Вага винаходу – близько трьох кілограмів, і носити його можна до чотирьох годин на день. Удома винахідник щоденно чистить короб – протирає скло та листя рослин. І запевняє: у такому засобі почувається цілком безпечно.

 

Статьи по теме
Чим замінити вершковий сир маскарпоне: кулінари розповіли про два прості варіанти
Чим замінити вершковий сир маскарпоне: кулінари розповіли про два прості варіанти

Ніжний вершковий сир маскарпоне використовується у тірамісу та інших десертах. Якщо вам раптом захотілося приготувати щось смачне, але під рукою не знайшлося цього продукту, спробуйте його замінити.
17.03 — 207

ВООЗ закликає до маскового режиму через зростання захворюваності на COVID
ВООЗ закликає до маскового режиму через зростання захворюваності на COVID

Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) закликає продовжувати дотримуватися маскового режиму та соціальної дистанції для уникнення зараження на COVID-19. Рекомендації пов'язані з тенденцією зростання у багатьох країнах випадків коронавірусної хвороби.
06.01 — 367

Летальність від
Летальність від "ковіду" в Україні впала у 4 рази в порівнянні з "Дельта-хвилею", - МОЗ

Частота госпіталізацій в Україні зменшилася у 2-3 рази у порівнянні з "Дельта-хвилею" коронавірусу. А летальність від "ковіду" зменшилася у чотири рази - з 2,0% до 0,5%.
19.02.22 — 801