Контракти.ua

1244  —  20.04.21
Телеведучий Максим Сікора розповів, яку професію обрав його син
Телеведучий Максим Сікора розповів, яку професію обрав його син

Популярний телеведучий каналу «Україна» новин «Сьогодні» Максим Сікора разом з дружиною Наталією виховують двох чудових дітей: 16-річного сина Ростислава і 2-річну доньку Касію. В 2021 році син телеведучого закінчує одну зі столичних шкіл і готується до студентського життя.

В майбутньому хлопець мріє працювати в сфері міжнародних відносин. Рішення стати міжнародником він прийняв самостійно. Телеведучий зізнається, що вони з дружиною лише давали поради і настанови, але ніяк не нав’язували свої вподобання.

«Ми з Наташею вважаємо, що потрібно виховувати дітей в дусі самостійності і сміливості. Дитині просто потрібно дати достатньо інформації, щоб вона сама могла змоделювати своє майбутнє у себе в голові, побачила результат, а не перебувала у шалу професії. Романтичні уявлення про щось на початку шляху можуть дуже боляче вдарити по амбіціях дитини в майбутньому», - зазначив Максим Сікора.

Колись в Ростислава було бажання наслідувати свого знаменитого тата, але оцінивши всі підводні камені професії журналіста, він зрозумів, що хоче працювати і реалізовувати себе в іншій сфері.

«В якийсь період Росу було цікаво, чим займаюсь, як Максим Сікора виявився там, де він зараз?. Мені стало аж не зручно, він до мене як до торгової марки звернувся. Я розповів йому про ту частину айсберга, яку зовсім не видно для непідготовлених людей. Це було щиро. І він прийняв для себе якесь рішення. Він так відчув, приміряв на себе відповідну роль професіонала. І я його в будь-якому випадку підтримую», - розповів Максим Сікора.

Зараз юнак наполегливо готується до складання зовнішнього незалежного оцінювання, вивчає англійську мову і показує хороші результати. Він є призером олімпіад, які організовує Мала Академія наук. З такою серйозною підготовкою і стараннями у Ростислава є всі шанси вступити на омріяний факультет до кращого вишу країни.