Контракти.ua

2614  —  16.04.21
Борщ з тунцем. Дипломат з Мальдів здивувала незвичайним рецептом
Борщ з тунцем. Дипломат з Мальдів здивувала незвичайним рецептом

На найбільшому ринку Манхеттена пройшли кулінарні змагання з приготування борщу – це початок масштабної української промоакції цієї страви, аби домогтися його включення до списку культурної спадщини ЮНЕСКО.

Нью-Йорк став першим містом, де влаштували "змагання борщів". На них українські консули виступили проти постійних представників в ООН.

Однак через карантин іноземна команда виявилася в меншості – прийшла лише представниця Мальдів Тільміза Хусейн. Їй зголосився допомогти колега з України Сергій Кислиця.

За правилами обидві команди отримали однакові набори продуктів – як для традиційного борщу. Але при цьому кожна могла додати свій секретний інгредієнт.

"Це спеціальний інгредієнт, він досить поширений на Мальдівах – копчений тунець. Подрібню і кину в борщ", – каже мальдівська дипломатка Тільміза Хусейн.

А команда консулів приготувала пісний борщ, додавши в нього яблуко і білі гриби.

"Наші овочі запечені в духовці, аби підкреслити їхній смак", – зізналася почесна консулка України в Філадельфії Ірина Мазур.

"Буде гарний колір. Важливо, додати не лише корінь, але й пагони буряків", – пояснив шеф-кухар Євген Клопотенко у новинах "Сьогодні" на каналі "Україна".

Тільміза Хусейн зізнається, що ніколи не варила і не куштувала борщ. Однак він у неї вийшов насичено-червоного кольору, а от в українських консулів – аж рубінового.

"Мені потрібно більше гострого соусу, я зараз покажу вам. Для мене це нормально, тому що на Мальдівах їжа неймовірно гостра", – каже вона.

Українській консулці Ірині Мазур такий варіант сподобався – вона оцінила поєднання традиційного борщу з копченим тунцем.

Втім, як і личить, дипломати зійшлися на тому, що перемогла дружба і що рибою наш український борщ не зіпсувати, та можна налагодити міжнародні зв'язки.

Водночас гості з Мальдів так сподобався пісний борщ, що вона попросила добавки і пообіцяла нагодувати ним свою сім'ю.

Статьи по теме
Секрети приготування смачного борщу: про це знають не всі
Секрети приготування смачного борщу: про це знають не всі

У всіх рецептів є уніфіковані умови, як досягти найкращого кінцевого результату.
17.11 — 446

Навіщо кулінари додають до борщу вершкове масло: ви будете здивовані результатом
Навіщо кулінари додають до борщу вершкове масло: ви будете здивовані результатом

Деякі кулінари за кілька хвилин до закінчення готування борщу додають до нього вершкове масло. Навіщо так робити?
12.11 — 244

Справжній автентичний борщ: рецепт, якому 300 років
Справжній автентичний борщ: рецепт, якому 300 років

Багато років тому українські господині не мали всіх сучасних інгредієнтів для приготування нашого улюбленого борщу, однак це не завадило їм створити страву, яка й сьогодні вважається унікальним кулінарним символом України.
01.11 — 1532