Контракти.ua

798  —  16.04.21
Українців налякали свининою по 150 гривень: що відбувається з цінами
Українців налякали свининою по 150 гривень: що відбувається з цінами

В Україні почалося передвеликоднє підвищення цін на м'ясо. І нинішні ціни – ще не межа. За прогнозами фермерів, кілограм свинини незабаром буде коштувати не менше 150 гривень.

М'ясо в Україні вже подорожчало порівняно з іншими продуктами. Річ у тім, що його мало купують. Вважається, що в середньому за рік людина має з'їдати близько 92 кг м'яса, але українці споживають на 40% менше. І здебільшого це курятина, адже вона дешевше. А тепер попит на м'ясо зменшився ще й через Великий піст.

Крім того, легально виробляти свинину в Україні стало зовсім невигідно. Через зменшення ставки ПДВ на свиней вітчизняні м'ясовиробники не можуть конкурувати навіть з імпортом.

Протягом останніх трьох років кілограм української свинини подорожчав на 20 гривень. І ця накрутка, за словами експертів, безпідставна.

«Це була переплата за помилки, за фальсифікації з кормами, з генетикою, які мають місце в українському свинарстві. І ця проблема не вирішилася. Її намагаються перекласти на кінцевих покупців – збільшенням ціни. Тому і вигідніше стало купувати імпортне», – пояснив виконавчий директор асоціації «М'ясна галузь» Микола Бабенко у новинах «Сьогодні» на каналі «Україна».

«Ми завозимо і складники для ковбас. Тугоплавке сало веземо з Польщі. Тепер, щоб конкурувати на ринку ціною, українським м'ясовиробникам належить привести собівартість продукції до реальної», – додав економіст Олег Пендзин.

 

 

Українців налякали свининою по 150 гривень: що відбувається з цінами
В Україні почалося передвеликоднє підвищення цін на м'ясо. І нинішні ціни – ще не межа. За прогнозами фермерів, кілограм свинини незабаром буде коштувати не менше 150 гривень.
М'ясо в Україні вже подорожчало порівняно з іншими продуктами. Річ у тім, що його мало купують. Вважається, що в середньому за рік людина має з'їдати близько 92 кг м'яса, але українці споживають на 40% менше. І здебільшого це курятина, адже вона дешевше. А тепер попит на м'ясо зменшився ще й через Великий піст.
Крім того, легально виробляти свинину в Україні стало зовсім невигідно. Через зменшення ставки ПДВ на свиней вітчизняні м'ясовиробники не можуть конкурувати навіть з імпортом.
Протягом останніх трьох років кілограм української свинини подорожчав на 20 гривень. І ця накрутка, за словами експертів, безпідставна.
"Це була переплата за помилки, за фальсифікації з кормами, з генетикою, які мають місце в українському свинарстві. І ця проблема не вирішилася. Її намагаються перекласти на кінцевих покупців – збільшенням ціни. Тому і вигідніше стало купувати імпортне", – пояснив виконавчий директор асоціації "М'ясна галузь" Микола Бабенко у новинах «Сьогодні» на каналі «Україна».
"Ми завозимо і складники для ковбас. Тугоплавке сало веземо з Польщі. Тепер, щоб конкурувати на ринку ціною, українським м'ясовиробникам належить привести собівартість продукції до реальної", – додав економіст Олег Пендзин.

Статьи по теме
Ціни на м'ясо в Україні летять угору: скільки коштують свинина, яловичина та курятина
Ціни на м'ясо в Україні летять угору: скільки коштують свинина, яловичина та курятина

Ціни на м'ясо в Україні летять угору: скільки коштують свинина, яловичина та курятина
18.06 — 299

В Україні різко переписали ціни на м'ясо: скільки тепер коштує свинина
В Україні різко переписали ціни на м'ясо: скільки тепер коштує свинина

В Україні відчутно зросли ціни на свинину. Увечері 29 травня великі мережі супермаркетів продавали, зокрема, ошийок у середньому по 330,25 грн/кг, що майже на 30 грн перевищує середню ціну квітня.
01.06 — 352

Обнародовано постановление Кабмина о тарифах на электроэнергию: сколько будем платить
Обнародовано постановление Кабмина о тарифах на электроэнергию: сколько будем платить

Кабинет министров Украины обнародовал постановление о порядке возложения специальных обязательств (ПСО) на участников рынка электрической энергии. Тарифы для населения снизятся с 1 октября.
17.08.21 — 1014