Контракти.ua

553  —  12.04.21
Локдаун змусив українців економити на одязі та взутті
Локдаун змусив українців економити на одязі та взутті

Коронавірус і карантин змушують українців економити. Одна з основних статей зменшення витрат – одяг та взуття. На них стали витрачати на 20-25% менше, насамперед купуючи тільки найнеобхідніше.

Продаж упав майже вдвічі, скаржаться власники магазинів.

«У перший карантин люди заходили з грошима, вони скучили за шопінгом за кілька місяців. Продаж був, природно, більший. А в другій карантин все було набагато сумніше – продаж був мінімальний», – розповіла менеджерка з розвитку бренду одягу Христина Кузьміна у новинах «Сьогодні» на каналі «Україна».

Маркетолог Олександр Кацлер називає головну причину:

«У людей менша потреба виходити в публічні місця, відвідувати заходи. Отже, необхідність у новому одязі або в новому взутті стала нижча».

Крім того, під час карантину українці намагаються підтримувати вітчизняні бренди і менше купувати закордонне.

А ось онлайн-шопінг так до кінця і не витіснив традиційний. Багато хто скаржиться на незручності.

«Звичайно, купую менше. Тому що багато магазинів закриті в локдаун, а через інтернет дуже важко підібрати розмір, та і якість не відчуваєш», – пояснила одна з покупчинь.

За останній рік українці купували одяг у традиційних магазинах в середньому два рази на місяць. А в інтернеті – майже вдвічі рідше.

 

Статьи по теме
«BROCARD – український бізнес, і ми працюємо на перемогу», –  заява компанії
«BROCARD – український бізнес, і ми працюємо на перемогу», – заява компанії

Понад 14 місяців із початком повномасштабного військового вторгнення російської армії до України група компаній BROCARD була об’єктом регулярних інформаційних атак. Численні перевірки діяльності BROCARD не виявили жодних порушень. Станом на сьогодні правоохоронні органи не мають до компанії жодних претензій – судові справи закрито. Про це повідомляють у «Брокард-Україна».
16.05.23 — 5429

Куратор КРАІЛ Україна Борис Баум, пов'язаний з адміністрацією Путіна, пролобіював видачу ліцензії російському 1хBet, — ЗМІ
Куратор КРАІЛ Україна Борис Баум, пов'язаний з адміністрацією Путіна, пролобіював видачу ліцензії російському 1хBet, — ЗМІ

Букмекерська корпорація з російським корінням 1XBet у розпал війни отримала в Україні ліцензію на букмекерську діяльність. У цьому їй сприяв Борис Баум, пов'язаний із заступником голови Держдуми РФ та спецпредставником Володимира Путіна Олександром Бабаковим.
21.06.22 — 650

А что там бизнес? ТОП-10 бизнес-медиа Украины за полгода
А что там бизнес? ТОП-10 бизнес-медиа Украины за полгода

В период карантинных ограничений интернет-пользователи еще больше привыкли узнавать новости из интернета. Сегодня у каждого из нас в избранном сохранены любимые новостные сайты и каналы в соцсетях и мессенджерах. По такому же принципу о событиях и новшествах в различных отраслях узнают эксперты и игроки рынка.
13.07.21 — 1337