У рубриці «Смачний ранок» програми «Ранок з Україною» ведучий Григорій Герман поділився рецептом смачної індійської страви. В ефірі каналу «Україна» відомий кулінар приготував курячі стегна в ароматних спеціях, а на додачу розповів, як зробити індійський хліб – пурі.
Для приготування курки по-індійськи за рецептом ведучого каналу «Україна» знадобляться:
Курячі стегна – 500 г
Помідори – 300 г
Цибуля – 1 шт.
Насіння фенхелю, сухий часник, зіра та чорна зіра
Імбир – 15 г
Борошно пшеничне – 120 г
Борошно цільнозернове – 120 г
Масло вершкове – 2 ст.л.
Сіль, цукор
Олія
Пательню поставити на вогонь і додати кілька ложок рослинної олії. Коли олія розігріється, засипати спеції – чайну ложку насіння фенхелю, зіри, чорної зіри, сухого часнику, а також трохи солі, столову ложку цукру і подрібнений корінь імбиру.
Швидко нарізати цибулю і додати смажитись до спецій. Тим часом підготувати курку – зняти шкірку зі стегон, проте не викидати її. Викласти стегна до спецій. Помідори нарізати і додати до курки.
Для хлібців змішати 2 види борошна, додати вершкове масло кімнатної температури і трохи води. Замішати тісто. Воно має бути схожим на пісочне. Розділити на невеличкі кульки і зробити маленькі тонкі млинці. В пательні чи каструлі розігріти олію для фритюру. Смажити хлібці до золотавої скоринки.
В окремій каструлі закип’ятити воду і відварити шкірочки зі стегон. Після чого викласти їх на паперові рушники та просушити. Відправити у фритюр і довести до золотавої скоринки. Знову викласти на паперові рушники, посолити і нарізати невеличкими шматочками.
Подавати курку з коржиками, прикрасити листям салату і шматочками хрустких шкірочок. Смачного!