Контракти.ua

495  —  01.04.21
Бойовики з кулеметів лупили по дівчині: як медик врятувала бійця під шквалом куль
Бойовики з кулеметів лупили по дівчині: як медик врятувала бійця під шквалом куль

Під час розстрілу ворожими снайперами українських саперів у Шумах дівчина-медик пів сотні метрів тягнула вдвічі важчого за себе пораненого побратима в укриття.

Зараз в районі Шумів, де бойовики вбили саперів, відносно тихо. Бійці досі не розуміють, як можна було розстріляти тих, хто шукає міни в тилу.

"Їх помітили, накрили мінометами, стрілецькою зброєю, де був присутній кулеметник, присутній снайпер, тому їх просто розстріляли за їхньою роботою", – кажуть військові у новинах «Сьогодні» на каналі «Україна».

Тоді загинули четверо вояків, але жертв могло бути більше, якби не медик Світлана. ЇЇ тут всі як один називають героїнею. Хоча сама вона так не вважає.

"Перше, що я побачила, – це троє людей. Двоє поранені і одна людина – на перший візуальний погляд без ознак життя", – згадує Світлана.

До медика на допомогу саперам пішли двоє бійців, але ворог їх убив. Світлані вдалося витягти з-під куль побратима, який зазнав під обстрілом тяжких поранень.

"Рука, нога і, якщо так можна сказати, правий бік – ми накладали турнікети. Це все, що ми могли зробити у тій зоні. І вже за допомогою хлопців відтягували їх у безпечну зону", – каже Світлана.

Рятувати бійців разом зі Світланою кинувся й Сергій. До війни – водій швидкої. Майже пів сотні метрів вони тягли пораненого багнюкою. Під вогнем ворожого кулеметника.

"Поле огляду у нього було прекрасне. Тому він не бачив ніякої нашої агресії. Він бачив просто евакуацію. І він лупив по тій дівчині – по нашій Світлані, медику. По нас", – впевнений Сергій.

Втратив чимало крові і потрібно терміново евакуювати – це все, про що тоді думала, каже Світлана. Страху взагалі не відчувала.

"В той момент ні. А вже потім коли ти вже сидиш- обдумуєш після всього цього, що сталося, думаєш, що можливо все могло інакше бути", – зазначає медик.

Мужність і героїзм Світлани мають бути гідно оцінені – вважають її побратими. Бригада подала документи на нагородження лікарки орденом Богдана Хмельницького третього ступеня.