В авторській рубриці «Смачний ранок» програми «Ранок з Україною» на каналі «Україна» відомий телеведучий і кулінар Григорій Герман дивує надзвичайними рецептами.
Спеціально до посту телезірка розповів, як приготувати страву з азійським колоритом, у такий спосіб відкривши для себе новий смак брюсельської капусти і баклажану.
Для приготування капусти за рецептом ведучого каналу «Україна» знадобляться:
Брюсельська капуста – 400 г
Фундук – 50 г
Соєвий соус – 3 ст.л.
Цукор – 2 ч.л.
Перець чилі – 1 шт.
Баклажан – 1 шт.
Корінь імбиру – 2 см
Оливкова олія – 3 ст.л.
Сіль і перець
Сковорідку-гриль поставити на вогонь. Тим часом нарізати баклажани слайсами завтовшки до 1 см. Смажити на розігрітій сковорідці без додавання олії. Довести до готовності та викласти на блюдо.
Іншу пательню поставити на вогонь, додати кілька ложок олії. Подрібнити імбир і засипати до розігрітої пательні, туди ж додати нарізаний перець чилі. Кожну брюсельську капусту розрізати навпіл, всипати до імбиру і перцю та добряче перемішати. Також додати фундук, соєвий соус, цукор, сіль і перець. Перемішати та смажити ще кілька хвилин – готово!
Для соусу змішати тахіну з ложкою оливкової олії та соком половинки лимону. Перемішати та присолити.
Готові баклажани змазати соусом з тахіною, а зверху викласти брюсельську капусту.