Контракти.ua

1337  —  18.03.21
Кореспондент "Сьогодні" після вакцинації підхопив ковід: як почувається
Кореспондент

Військовий кореспондент "Сьогодні" каналу "Україна" Олександр Махов, який тиждень тому зробив щеплення від коронавірусу на передовій, отримав позитивний тест на ковід.

Олександр пройшов через Ухань та Нові Санжари, єдиний з українських журналістів брав участь в евакуації українців із Китаю. А рік по тому сам захворів на ковід. Тиждень тому він вакцинувався препаратом Covishield. І останніми днями почувався знесиленим. Сьогодні тест на ковід показав позитивний результат.

"Почуваюся не дуже добре. Весь час після щеплення стан такий, ніби от-от захворію. Температура 37. Протягом тижня скаче 37,6-36,6. відчуття не дуже приємні", – розповів кореспондент.

Махов зазначив, що поки це результати експрес-тесту на наявність вірусу в організмі, але лабораторно висновок щодо захворювання поки не підтверджено – чекає на результат.

Воєнкор зазначає, що інфікуватись міг не обов'язково після щеплення. Припускає, що міг підхопити вірус у військовому шпиталі, де його вакцинували, адже туди привозять і хворих на ковід військових. Щодо того, чи робити друге щеплення, у Махова сумнівів немає.

"Точно робитиму (щеплення другою дозою вакцини). У мене немає сумнівів в тому, що робити щеплення треба, треба вакцинуватися. І я продовжую закликати до того, що вся країна має імунізуватись", – закликає Олександр в новинах «Сьогодні» на каналі «Україна».

Ведуча телеканалу "Україна 24" Вікторія Малосвітна також вакцинувалась від коронавірусу і відчувала сильний головний біль після щеплення. Та зазначимо, що побічні ефекти можуть виникати і є нормою від будь-якої вакцини.