Контракти.ua

1653  —  12.03.21
Україна сподівається отримати американські винищувачі F-15
Україна сподівається отримати американські винищувачі F-15

Командувач повітряних сил України Сергій Дроздов заявив, що Україна планує взяти на озброєння винищувачі п'ятого покоління, у тому числі американські винищувачі F-15.

Про це він повідомив на презентації стратегії Повітряних сил-2025, передає Український мілітарний портал.

Зокрема Командувач заявив, що ПС ЗСУ на першому етапі переозброєння планують отримати новий багатофункціональний літак покоління 4++. Далі ж, за словами Дроздова, Україна розраховує отримати літак 5-го покоління.

"Розглядається на першому етапі літак типу Gripen (JAS39 – ред.) і F-15 (ймовірно F-15EX – ред.) В подальшому з поглибленням відносин з країнами-партнерами перехід на сучасний літак 5-го покоління F-35", - зазначив Дроздов, додавши, що упродовж найближчих десяти років Повітряні сили України будуть змушені вивести зі складу основні зразки бойової техніки. Сьогодні вони стоять на озброєнні.

Статьи по теме
Перевага в артилерії: лендлізом це не дуже лікується. Що ж робити?
Перевага в артилерії: лендлізом це не дуже лікується. Що ж робити?

Віктор Трегубов: Поки маю час та натхнення. Ми трішечки провалились у прогалину в плануванні НАТО. Так вийшло. НАТО планувало відбиватися від СРСР/РФ саме, силами держав-членів, і будувало власний ВПК відповідним чином. Сценарій "ми допомагаємо третій країні, не задіюючі власні війська" не розглядався. Хоча б тому, що вважалося, що будь-яку іншу країну Кремль зіжре та не подавиться (якщо це, звісно, не Китай, але якби це був би Китай, НАТО б і не втручалося).
08.07.22 — 7538

Натовський калібр. Що відомо про САУ
Натовський калібр. Що відомо про САУ "Богдана", яка допомогла звільнити Зміїний

30 червня 2022 року, Російська Федерація вивела свій гарнізон з острова Зміїний після численних ударів Збройних сил України.
01.07.22 — 1232

Посмотрим на север: армия РБ и сценарий её возможного использования. Без шапкозакидательства
Посмотрим на север: армия РБ и сценарий её возможного использования. Без шапкозакидательства

Константин Машовец: По просьбе... Немного посмотрим на ЛукашенкУ... Итак, на сегодняшний день вторжение беларуской армии на территорию Украины оценивается как маловероятное. Однако, это исключительно на данный момент и вероятность сего события явно не стремится к отметке "ноль", а скорее наоборот – постепенно растёт.
28.06.22 — 1105