Ведучий програми «Ранок з Україною» на каналі «Україна» Григорій Герман в авторській рубриці «Смачний ранок» розповів, як приготувати корисну під час весняного авітамінозу страву – морквяне різотто з печінкою. Ця доступна та надзвичайно проста страва стане однією із ваших коронних! А гості та близькі оцінять її за видовищність під час приготування.
Для приготування різотто за рецептом Григорія Германа знадобляться:
Рис – 120 г
Бульйон – 500 мл
Печінка куряча – 200 г
Морква – 400 г
Вершкове масло – 100 г
Цибуля – 1 шт.
Часник – 2 зуб.
Цукор – 1 ч.л.
Оцет винний – 1 ст.л.
Коньяк – 50 г
Вершки 20-33% – 100 мл
Вино біле – 100 мл
Петрушка, сіль та перець
Поставити пательню на вогонь, додати олію та 1 зубчик часника. Тим часом подрібнити цибулю і зубчик часника, відправити на пательню смажитись. Моркву натерти і збити блендером разом із курячим бульйоном.
Засипати промитий рис до пательні та потроху додавати морквяну суміш, даючи їй випаровуватись. Коли вся зайва волога випарувалась, додати 50 г вершкового масла та жирні вершки. Подрібнити зелень і змішати з морквяним різотто.
На окремій пательні обсмажити печінку. Наприкінці готування влити коньяк та підпалити. Техніка «фламбе» допоможе випарувати зайвий алкоголь. Аж потім додати оцет, цукор, сіль і перець. Дати печінці просочитись спеціями і додати 25 грамів масла.
Подавати різотто, виклавши зверху печінку. Смачного!