Контракти.ua

1288  —  02.03.21
Читала реп та співала рок-пісні. На Харківщині зацькували вчительку за креативний підхід
Читала реп та співала рок-пісні. На Харківщині зацькували вчительку за креативний підхід

За нестандартний підхід до викладання зацькували сільську вчительку біології на Харківщині Ольгу Халепу, яка читала реп та співала рок-пісні. Діти від її онлайн-уроків були у захваті. А от колеги – не усі. Педагогиня звільнилася зі школи, а деякі батьки вже навіть перевели дітей до інших закладів.

На кухні, де Ольга облаштувала робочий кабінет – грамоти, подяки і медаль. Її відеоуроки стали улюбленими для тисяч українських школярів.

"Хто шукав училку у школі без шизи, а?! Я ще гірша — я біожиза", – це цитата з уроку Ольги про цвілеві гриби.

Римувати на біологічні теми і знімати кумедні кліпи вчителька почала, коли школи вперше закрили на карантин. Сьогодні має понад сім тисяч підписників. Але з рідної школи – звільнилася. Терпець урвався через публічні приниження, догани й опір чи не усім її проєктам. Дістало цькування колег, і насамперед директорки.

"Це було обзивання: "Ти що зірка?", "Не випендрюйся", "Тебе дуже багато", "Ти всім заважаєш". "Ви, Ольго Володимирівно, створюєте конфлікти в цій школі", – розповідає Ольга.

Новини "Сьогодні" на каналі “Україна” відшукали колишню директорку пані Ольги. Вона теж звільнилася з Яковлівської школи після скандалу. Нас запевняє, цінувала талант колеги, але не її людські якості.

"Нам в плюс те, що вона робить нам рейтинги, так, і школу нашу прославляє. Але людські якості в неї на нулі, вибачте. Вона людина важка. У мене характер непростий. Я не приховую цього. Важко творчим людям ужитися в такому, знаєте, колективі, та ще й сільському", – ділиться колишня директорка Яковлівської школи Юлія Вакуленко.

Колежанки Ольги впевнені, що конфлікт директорки з педагогинею-реперкою – банальна заздрість. Під гарячу руку керівниці у школі потрапляли усі, хто був на боці біологині.

"Не так сказала чи не так зробила, чи пішла проти її слова, волі — виписувалися догани. Мені, наприклад, тяжко було в цьому плані. Дівчата деякі взагалі сиділи на валер'янці", – каже жителька Яковлівки Світлана Нікітіна-Надточий.

Крім Ольги зі школи звільнились ще кілька вчителів та бібліотекарка. До ліцею у сусідньому селищі батьки перевели десятки учнів. А Яковлівська школа тепер напівпорожня. Тут залишилось близько сорока учнів. Аби єдину у селі школу геть не закрили, її приєднали до ліцею. І більше половини учнів тепер шкільними автобусами їздять на навчання за кілька кілометрів.

"Ольга Володимирівна теж дуже класний учитель, дуже шкода, що вона звільнилася", – каже учениця Панютинського ліцею.

Повертатись до роботи у школі Ольга Халепа не планує. Виник вільний час – написала роман. Навесні він має вийти друком. Чи не щодня знімає нові кліпи. Обмірковує пропозицію дистанційної роботи у школі Києва і складає пісні.

Статьи по теме
Коли будуть літні канікули у школах України у 2024 році: дати і терміни по областях
Коли будуть літні канікули у школах України у 2024 році: дати і терміни по областях

Вже скоро розпочнуться літні канікули в школах України. Однак через постійні обстріли графік відпочинку школярів різниться залежно від областей і безпекової ситуації в містах.
вчера, 10:27 — 194

Коли у школах Києва продзвенить останній дзвоник: названа дата
Коли у школах Києва продзвенить останній дзвоник: названа дата

Останній дзвоник у київських школах продзвенить вже зовсім скоро. Це відбудеться 31 травня.
20.04 — 526

Коли закінчується навчальний рік у школах 2024 року: Міносвіти назвало дату початку літніх канікул
Коли закінчується навчальний рік у школах 2024 року: Міносвіти назвало дату початку літніх канікул

В Міносвіти розповіли, коли починаються літні канікули 2024 року в Україні.
12.04 — 168