Відомий кулінар і ведучий програми «Ранок з Україною» на каналі «Україна» Григорій Герман продовжує дивувати оригінальними рецептами. В авторській рубриці «Смачний ранок» кулінар розповів, як приготувати особливий зимовий десерт – шарлотку з хурмою.
«Шарлотка з яблуками – мабуть, найпопулярніший десерт на наших просторах. Здавалося б, він наскільки простий, що змінити його просто неможливо. Але сьогодні я розповім, як приготувати шарлотку з хурмою, запевняю, цей смак ще й як вас здивує!» – коментує Григорій Герман в ефірі каналу «Україна».
Щоб повторити десерт за рецептом телезірки знадобляться:
Хурма – 2 шт.
Яйця – 4 шт.
Цукор – 200 г
Борошно – 160 г
Розпушувач – 1 ч.л.
Цукрова пудра – 1 ст.л.
Кориця, ваніль
У велику миску вбити яйця і висипати цукор. Гарно збити за допомогою блендеру. До суміші додати розпушувач, цукор, ваніль та корицю, перемішати. Засипати борошно і збити до однорідної маси.
Форму для запікання застелити пергаментом і викласти тісто. Хурму нарізати слайсами, шириною 4-5 мм і закинути в тісто. Під час випікання тісто підніметься, а фрукт навпаки – опуститься всередину. Готувати пиріг у духовці, розігрітій до 170 градусів, протягом 40 хвилин.