Контракти.ua

889  —  15.02.21
Як оформити перерахунок за опалення, якщо вдома холодно
Як оформити перерахунок за опалення, якщо вдома холодно

Кожен опалювальний сезон з’являються українці, які страждають від холоду у власних квартирах. Причини можуть бути різними, але найчастіше люди скаржаться на холодні батареї, адже платити за опалення при цьому мусять чимало.

Експерт з питань житлово-комунального господарства Олег Голубенко попереджає – справа може бути не в самих радіаторах:

«Неправильно рахувати температуру безпосередньо самої батареї – дуже вона гаряча або не дуже гаряча. Може бути так, що батарея занадто гаряча, а в кімнаті холодно. Чому? Тому що вікна стоять старі, дме з усіх боків, немає нормальної ізоляції будинку, дуже тонкі стіни тощо».

Тепла може не вистачати через перепланування квартири, а також неправильно встановлені радіатори чи теплу підлогу. Якщо від цього постраждали сусіди, відшкодовувати їхні збитки муситимуть самі мешканці будинку – пояснили в новинах «Сьогодні» на каналі «Україна».

А якщо ви впевнені у тому, що вдома холодно саме через неякісне опалення, потрібно:

звернутися до обслуговуючої компанії (ЖЕК або ОСББ) і до компанії-теплопостачальника;

призначити дату і час для комісії, що проведе огляд і складе акт про якість послуги;

запросити перерахунок / подати заявку на відновлення послуги.

Якщо ваші звернення ігнорують, покличте двох сусідів і самостійно складіть акт у довільній формі. Завірте його підписами і відправте в обслуговуючу компанію та теплопостачальнику.

Якщо ж з послугою дійсно є проблеми, а перерахунок не роблять, потрібно звертатися в суд з позовом про захист прав споживача.

 

Статьи по теме
У США зірвали рекордний в історії джекпот на суму понад 2 мільярди
У США зірвали рекордний в історії джекпот на суму понад 2 мільярди

Найбільший джекпот у світі на суму понад 2 мільярди доларів зірвав житель Каліфорнії (США). Переможець вгадав усі шість номерів у лотерейному білеті Powerball, що, за даними Асоціації лотерей кількох штатів, становило ймовірність 1 до 292,2 мільйона.
10.11.22 — 610

За комуналку можна не платити. У Кабміні назвали умову
За комуналку можна не платити. У Кабміні назвали умову

Компанії-постачальники не будуть нараховувати плату за комунальні послуги у разі, якщо споживач був відсутній більше 30 днів. Свою відсутність абонент має підтвердити відповідним документом.
25.05.22 — 1188

«Ковідна» тисяча – на комірне: президент звернувся до українців
«Ковідна» тисяча – на комірне: президент звернувся до українців

Сплатити за комуналку грішми за вакцинацію вже з лютого зможуть українці, старші за 60 років. Таке у відеозверненні пообіцяв Володимир Зеленський.  Окрім того, за бустерну дозу мають додати ще по 500 гривень кожному.
26.01.22 — 766