Контракти.ua

682  —  15.02.21
У ВООЗ розповіли про ймовірну версію походження коронавірусу
У ВООЗ розповіли про ймовірну версію походження коронавірусу

Член міжнародної групи експертів, яких Всесвітня організація охорони здоров’я відправила до Китаю для вивчення походження коронавірусу, Пітер Дасзак заявив, що, ймовірно, новий вірус має тваринне походження.

В інтерв'ю газеті The New York Times Дасзак повідомив, що дані, отримані ним і його колегами, вказують на те, що коронавірус вперше з’явився у тварин на території Китаю або Південно-Східної Азії. Цю версію вважають найбільш вірогідною як китайські, так і міжнародні фахівці.

Теорію про те, що вірус був створений в лабораторії, експерти відкинули «як таку, що не заслуговує подальшого вивчення».

Вчені також побували на ринку морепродуктів в Ухані і поспілкувалися з лікарями, які лікували перших пацієнтів з коронавірусом.

Дасзак зазначив, що що неодноразово відвідував у Китаї ферми з одомашненими дикими тваринами. На багатьох подібних фермах містяться відразу кілька видів диких тварин, таких, як сонячні борсуки, віверрові і єнотові собаки.

На думку Дасзака, вони могли заразитися коронавірусом від кажанів. Згодом вірус міг передатися працівникам ферм або потрапити на ринок в Ухані разом з живими або вже забитими тваринами з ферм.

Експерт ВООЗ також додав, що у їхньої команди не було можливості отримати особисті дані деяких пацієнтів, які перенесли коронавірус, або зустрітися з цими людьми.

Вважається, що коронавірус нового типу вперше виявили в китайському місті Ухань в кінці 2019 року. З тих пір він поширився по всьому світу. Уряд КНР підозрюють у приховуванні інформації про спалах на першому етапі і в заниженні кількості хворих і померлих.

Статьи по теме
Доктор Комаровський у програмі «Ранок з Україною» пояснив, чому «Дельта» вражає насамперед дітей та молодь
Доктор Комаровський у програмі «Ранок з Україною» пояснив, чому «Дельта» вражає насамперед дітей та молодь

«Дельта» мутує: в Україні зафіксовано 11 різних штамів. 60% пацієнтів мають так званий індійський штам, а 40% – десять нових варіантів «Дельти», які небезпечніші та швидше поширюються, ніж початковий. Доктор Комаровський у програмі «Ранок з Україною» на каналі «Україна» пояснив, чому хворіє так багато дітей та молоді.
06.12.21 — 669

Новий штам коронавірусу шириться світом
Новий штам коронавірусу шириться світом

«Омікрон» захоплює нові території. За останню добу цю мутацію коронавірусу вже виявили ще й в Канаді, Швеції та Іспанії. Загалом у переліку – майже два десятки країн.
01.12.21 — 603

Штам «Дельта+» дістався України
Штам «Дельта+» дістався України

Найзаразніший різновид коронавірусу «Дельта+» дістався України – це офіційно підтвердили в Інституті молекулярної біології і генетики.
26.11.21 — 731