Контракти.ua

1427  —  09.02.21
До квітня-травня карантин не посилюватимуть – Степанов
До квітня-травня карантин не посилюватимуть – Степанов

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов вважає, що запроваджувати жорсткіші карантинні заходи до квітня-травня не має потреби.

Про це він сказав в ефірі програми "Свобода слова" на телеканалі ICTV, повідомляє Укрінформ.

"Згідно з нашою стратегією ми не думаємо, що нам потрібно буде вводити більш жорсткі заходи, ніж ті, що є зараз, до, скажімо так, квітня-травня цього року", - сказав Степанов.

За його словами, у порівнянні з квітнем 2020 року медична система стала більш потужною.

Степанов зауважив, що попри критику, стратегія протидії COVID-19, яку обрав уряд принесла результат.

"Ми отримуємо той результат, який хотіли від цих стримувальних факторів, які несуть ці карантинні заходи", - сказав Степанов.

Він нагадав, що в перший тиждень грудня 2020 року було зафіксовано 89 тисяч хворих на коронавірусну хворобу, за перший тиждень лютого - 25505 хворих. Так само, за його словами, зменшилась кількість хворих на COVID-19, які одночасно перебувають в лікарні: в перший тиждень грудня це було 28 тисяч осіб, станом на зараз — менше ніж 18 тисяч.

Статьи по теме
"Жовта" зона скоротилася. МОЗ оновило карантинний розподіл

Міністерство охорони здоров'я скоротило "жовту" зону карантину. Станом на 23 лютого на цьому епідемічному рівні знаходяться всього три регіони.
24.02.22 — 2265

У «червоній» зоні карантину залишаються п'ять областей, у «жовтій» - чотири
У «червоній» зоні карантину залишаються п'ять областей, у «жовтій» - чотири

Станом на 22 лютого на червоному рівні епіднебезпеки залишаються п'ять областей - Закарпатська, Івано-Франківська, Луганська, Рівненська та Хмельницька. На жовтому - Львівська, Полтавська, Харківська та Чернівецька області. Решта регіонів та Київ - на помаранчевому рівні.
23.02.22 — 1853

У МОЗ назвали п'ятірку регіонів-антилідерів з вакцинації проти COVID-19
У МОЗ назвали п'ятірку регіонів-антилідерів з вакцинації проти COVID-19

У Міністерстві охорони здоров'я України назвали регіони з найменшою кількістю вакцинації населення. Йдеться про західні області.
22.02.22 — 1152