Контракти.ua

926  —  01.02.21
Головний санлікар розповів, чи потрібно вакцинуватися від COVID-19, якщо вже перехворіли
Головний санлікар розповів, чи потрібно вакцинуватися від COVID-19, якщо вже перехворіли

З досвіду тих країн, які вже почали вакцинувати своїх громадян антіковідними препаратами, Україна буде робити щеплення всім – і здоровим, і тим, що перенесли COVID-19. Попередні тести на антитіла, які свідчать про перенесену хворобу, необов'язкові.

Про це в ефірі ТСН заявив головний санітарний лікар Віктор Ляшко.

Він уточнив, що частина країн вакцинувала вже багато громадян: наприклад, в Ізраїлі зробили щеплення вже третині населення.

За словами Ляшка, Всесвітня організація охорони здоров'я також рекомендує вакцинувати від COVID-19 всіх, незалежно від історії з коронавірусом.

Він уточнив, що є тільки одна рекомендація: ті, хто перехворів, можуть відстрочити отримання щеплення на три-шість місяців у разі, якщо є дефіцит вакцин, і якщо медикам потрібно обирати, кому робити щеплення першим: тому, хто не хворів, або тому, що переніс ковід.

Головний санлікар каже, що ті, хто перехворів, можуть почекати до півроку, тому як у них і так вже є природний захист від повторного зараження.

Статьи по теме
"Вакцинальну тисячу" можна буде витратити на ліки

Президент Володимир Зеленський заявив, що громадяни, старші 60, зможуть витратити "вакцинальну тисячу" на ліки та інші соціальні послуги.
13.12.21 — 769

Шмигаль озвучив плани щодо вакцинації українців
Шмигаль озвучив плани щодо вакцинації українців

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що українська влада планує до кінця 2021 року щепити від коронавірусу більшість дорослого населення країни.
02.12.21 — 2318

В Україні медиків і комунальників зобов'яжуть вакцинуватися
В Україні медиків і комунальників зобов'яжуть вакцинуватися

МОЗ знову розширить список професій для обов'язкової COVID-вакцинації – туди включать медиків, працівників органів місцевого самоврядування та комунальників.
11.11.21 — 814