Контракти.ua

303  —  28.01.21
В Hyundai уточнили, чи буде вестися спільна робота з Apple
В Hyundai уточнили, чи буде вестися спільна робота з Apple

У медійному просторі почало з'являтися все більше новин щодо можливої ​​співпраці південнокорейського автоконцерну Hyundai з американським Apple, виробником комп'ютерів, смартфонів та програмного забезпечення.

Усього через пару годин після появи інформації про співпрацю з Apple представники Hyundai заявили, що журналісти помиляються. Майданчик для онлайн-торгівлі запчастинами Avtopro.ua дізнався більше.

У чому інтерес Hyundai

Нещодавно в мережі було опубліковано заяву Hyundai з твердженням про те, що компанія почала переговори з Apple. Ціни акцій автовиробника при цьому зросли більш ніж на 20%, а загальна вартість Hyundai підскочила на $9 млрд. Однак пізніше було заявлено, що концерн почав переговори відразу з декількома потенційними партнерами. У відредагованій версії заяви фрагмент про плани розробки електромобілів не змінився. При створенні подібного транспорту концерн повинен залучити масштабні експертні потужності при роботі з:

  • Базою електромобіля;
  • Електронікою (керуючою, силовою);
  • Програмним забезпеченням.

Apple має потужності, які можна приєднати до роботи над програмним забезпеченням та деякою електронікою електромобілів від Hyundai. Компанія неохоче ділиться інформацією про майбутню продукцію й партнерські програми, де залучені сторонні розробники й концерни. Через це деякі експерти почали сумніватися в правдивості опублікованої заяви.

Подальші плани

Південнокорейський концерн активно використовує новітні технології при розробці електротранспорту, безпілотників і навіть літаючих авто. Минулого року Hyundai придбав контрольний пакет акцій Boston Dynamics, відомого виробника роботів. Сума операції оцінюється в $1,1 млрд. Концерн також налагоджує спільну роботу з Aptiv. У спільні проекти буде вкладено близько $2 млрд, а Aptiv надасть для розробки інновацій 700 фахівців.

Подальша робота Hyundai зосереджена на безпілотному та електрифікованому транспорті. Через те, що подібні розробки вимагають великих експертних і виробничих потужностей, незалежні експерти сумнівалися, що компанія Apple зможе самостійно розробити власний електромобіль по проекту Titan. А ось спільну роботу з Hyundai експерти вважають цілком можливою. Південнокорейський концерн піде на такий крок, якщо співпраця з Apple буде взаємовигідною.

Статьи по теме
Все про серце автомобіля
Все про серце автомобіля

Автомобіль - це складна механічна система, кожен елемент якої грає важливу роль у забезпеченні надійної та безпечної експлуатації. Центральним компонентом будь-якого авто є його двигун.
12.07 — 477

Корисні аксесуари для авто
Корисні аксесуари для авто

Сьогодні автомобіль далеко вже не розкіш, а засіб пересування, який є у більшості наших сімей. Залежно від рівня доходу ми вибираємо собі машину. Але щоб догляд за нею та керування були максимально комфортними, потрібно оснастити автомобіль певними аксесуарами. Автоаксесуари купити може бути дуже корисно, тому ми порадимо для вас кілька недорогих, але водночас дуже корисних варіантів.
23.03.23 — 264

Как выбрать хороший бензовоз для своего автопарка
Как выбрать хороший бензовоз для своего автопарка

Транспортировка топлива — это одна из главных задач для собственников бизнеса, работающих в сфере перевозок, строительства, сельского хозяйства. Актуальна она и для оборонных, военных объектов, служб МЧС, аэродромов. Для ее решения нужен хороший бензовоз. Такая спецтехника позволяет перевозить не только бензин, но и другие светлые нефтепродукты. Несколько кубометров или даже их десятки обеспечат автопарк топливом.
27.06.22 — 907