Контракти.ua

718  —  22.01.21
Стала відома причина авіакатастрофи в Індонезії
Стала відома причина авіакатастрофи в Індонезії

"Чорні скриньки" робитого в Індонезії пасажирського літака розшифрували. Незадовго до катастрофи у літака відмовила система подачі палива в один з двох двигунів.

Про це повідомило видання The Wall Street Journal з посиланням на інформацію попереднього розслідування.

Слідчі зараз розглядають такий сценарій авіакатастрофи. Згідно з інструкцією, цей двигун потрібно було відключити. Літак Boeing 737 може летіти і на одному двигуні, а пілоти літака обов’язково тренуються для здійснення таких польотів. Але пілоти індонезійського літака порушили інструкцію і спробували відновити подачу палива.

У цей момент керування літаком було дуже складним через велику різницю в тязі двигунів, а пілоти могли відволікатися від нього, займаючись двигуном.

Експерти з безпеки заявили, що якщо автопілот раптово вимкнувся, то аеродинамічні сили могли змусити індонезійський літак опустити ніс і почати зниження, яке і призвело до падіння в море.

Статьи по теме
Обнаружены
Обнаружены "черные ящики" разбившегося индонезийского самолета

Поисковая группа установила местонахождение двух "черных ящиков" разбившегося индонезийского самолета Boeing 737-524. В результате авиакатастрофы погибли 62 человека.
10.01.21 — 650

Названа причина крушения Ан-26 под Чугуевом
Названа причина крушения Ан-26 под Чугуевом

Причиной авиакатастрофы Ан-26 под Чугуевом была совокупность ошибок командира при отсутствии контроля со стороны руководства управления полетами.
18.12.20 — 944

Названы причины авиакатастрофы АН-26 в Чугуеве
Названы причины авиакатастрофы АН-26 в Чугуеве

Правительственная комиссия по расследованию катастрофы АН-26 назвала причины аварии, в результате которой погибли курсанты. Причин назвали несколько.
28.10.20 — 929