Контракти.ua

2488  —  24.05.20
США впервые испытали лазер против дрона на море
США впервые испытали лазер против дрона на море

Боевую лазерную установку разместили на борту десантно-транспортного корабля USS Portland.

Военно-морские силы США успешно испытали в Тихом океане лазерное оружие для уничтожения беспилотного летательного аппарата. Об этом накануне сообщило командование Тихоокеанского флота США. Испытания прошли еще 16 мая.

Лазерная установка была размещена на борту десантно-транспортного корабля USS Portland, который находится неподалеку от базы Перл-Харбор. Уточняется, что испытывалась так называемая система твердотельного лазерного оружия (Solid State Laser Weapons System Demonstrator).

В опубликованном коротком видеоролике виден корабль, на носу которого установлена лазерная установка. Затем виден яркий луч, который устремлен не вверх, а вдоль поверхности моря. Потом виден загоревшийся беспилотный летательный аппарат. Это не первые испытания лазерного оружия в военно-морском флоте США, но первые, которые проводились против беспилотника в море.

В октябре 2019 года стало известно, что в США создали боевой лазер для борьбы против небольших судов и БПЛА. Ее планировали установить в ближайшее время на корабле USS Portland. Этот лазер в рамках программы SSL-TM разработала корпорация Northrop Grumman.

Статьи по теме
Гідролокація та підводні дрони
Гідролокація та підводні дрони

Гідролокація та підводні дрони є важливими компонентами сучасних морських технологій, що знаходять застосування як у військових, так і в цивільних сферах. Гідролокація, яка використовує звукові хвилі для виявлення та визначення положення об'єктів під водою, є фундаментальною для підводної навігації, розвідки та мапування. В той же час, підводні дрони, здатні до самостійного виконання задач у водному середовищі, революціонізували підходи до дослідження океанів, оборонної стратегії та екологічного моніторингу. Ця стаття має на меті дослідити історію, технічні аспекти, а також сучасні застосування гідролокації та підводних дронів, з акцентом на їх використанні в Україні.
05.02 — 378

Приватна компанія США спробує вперше за 50 років здійснити посадку на поверхні Місяця
Приватна компанія США спробує вперше за 50 років здійснити посадку на поверхні Місяця

Сполучені штати Америки вперше за 50 років здійснили запуск ракети, яка доправить спусковий апарат на Місяць. Дану місію планує здійснити приватна компанія United Launch Alliance.
09.01 — 737

РФ та Китай зазнають невдач, намагаючись перевершити США у космічній галузі, - Bloomberg
РФ та Китай зазнають невдач, намагаючись перевершити США у космічній галузі, - Bloomberg

Після повномасштабного вторгнення в Україну Китай почав зменшувати роль РФ у спільних космічних проектах. Проте обидві країни все одно намагаються конкурувати зі США, хоч і регулярно зазнають невдач.
01.03.23 — 1308