Контракти.ua

1650  —  24.08.19
День незалежності України: ТОП-5 страв на святковий стіл
День незалежності України: ТОП-5 страв на святковий стіл

24 серпня 2019 року українці святкуют 28-ту річницю незалежності країни. Вперше День незалежності України відзначили 16 липня 1991 року - в річницю прийняття Декларації про державний суверенітет України Верховною Радою УРСР. Що приготувати на святковий стіл? Ми вирішили порадити вам 5 смачних страв, кожна з яких представляє географічну частину країни - схід, захід, південь, північ та центр.

Отдже, на на півдні України поважають долму, млин, лагман, фаршировану рибу. А на святковий стіл ми радимо вам приготувати гордість південної кухні - форшмак.

Це класичне блюдо єврейської кухні в Одесі готують в різних варіаціях. Незмінний інгредієнт один - оселедець, а до нього додають різні добавки, в залежності від фантазії господині. Яйце, картопля, хліб, молоко, сметана, лимон, яблука - ось неповний перелік супутніх продуктів для оселедця.

На сході України в особливій пошані перші страви, такі як окрошка і свекольник. У Донецькому та Луганському регіонах, де вважають за краще страви ситні, м'ясні, особливо популярна запечена гомілка.

Але, якщо ви хочете приготувати щось характерне для всього східного регіону , готуйте гречаники.

На заході країни поважають страви прості і оригінальні водночас. Найпоширенішими продуктами є кукурудзяна крупа і борошно, квасоля, гриби, картопля і місцевий солоний сир «бриндзя» (не плутати з бринзою). Історик Тарас Возняк встановив, що основна відмінність зокрема галицької кухні полягає в тому, що страви в ній готують не для власного задоволення, а для демонстрації іншим.

На святковий стіл радимо вам приготувати родзинку кухні цього регіону - книшіi, це ефектна українська закуска.

Центр України славиться своїми варениками, галушками, пундиками, а також бігосом і кручениками. Останні, доречі, ми й радили б зробити до святкового столу - ситно, єфектно, смачно!

У північних областях України готують ситно, смачно і грунтовно. Ці краї славляться урожаєм картоплі, і це позначилося на особливостях місцевої кухні. Найпопулярніші страви з картоплі - деруни і печеня. Якщо говорити про найсмачніший український десерт регіону, то це, безсумнівно, пиріжки з калиною.

А якщо обирати страву на свято, то з рецептів півночі можна взяти на замітку славетну котлету по-київськи. Гості будуть у захваті!

Статьи по теме
Останній день зими в Україні буде сухим і теплим
Останній день зими в Україні буде сухим і теплим

У четвер, 29 лютого, в Україні очікується мінлива хмарність, без опадів. Температура повітря вдень становитиме 6-11° тепла, на заході – до +19°.
29.02 — 291

Погода в Україні на початку весни може бути нестійкою
Погода в Україні на початку весни може бути нестійкою

Синоптикиня дала прогноз на початок весни в Україні.
27.02 — 236

До України йде потепління: синоптикиня назвала дати
До України йде потепління: синоптикиня назвала дати

В регіонах потепліє, але будуть опади.
21.02 — 276