Напередодні славного свята - Медового спаса - ми підібрали рецепти найцікавіших тортів на основі меду, які називають "Медовик".
Сподіваємося, ви оберете один з них в якості святкової випічки в цей день.
Складові:
Для коржів:
Для крему:
Спосіб приготування:
1. Всі продукти для тіста, крім борошна, змішайте в каструлі з антипригарним покриттям і поставте на дуже повільний вогонь. Помішуйте масу протягом 3-5 хвилин, щоб масло повністю розтопилося.
2. Поступово додавайте борошно і замісіть тісто. Розділіть ще тепле тісто на 7-8 рівних частин і тонко розкатайте. Форму з низькими бортами змажте маслом і перекладіть на неї корж. Випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці до золотистого кольору.
3. Сметану ретельно збийте з цукром. Готовим кремом промажте коржі, останній корж розкришіть і обсипте крихтою верх і боки торта.
Складові:
Спосіб приготування:
1. Для початку змащуємо чашу мультиварки вершковим маслом і посипаємо цукром, тоді торт не пристане. До речі, якщо у вас старенька мультиварка і до неї вже все пристає, не впадайте у відчай - вистилайте дно чаші пергаментним папером і все буде випікатися на «відмінно».
2. Борошно просіваємо, змішуємо з содою і відставляємо в сторону.
3. Потім міксером збиваємо яйця і цукор в міцну піну. Не припиняючи збивати, поступово додаємо розтоплений мед.
4. Тепер змішуємо борошно з яєчно-медової сумішшю і швидко замішуємо тісто, воно повинно бути рідке, як на оладки. Виливаємо тісто в чашу мультиварки і виставляємо режим "Випічка" на 50 хвилин. Відкривати мультиварку під час випічки не можна, бо бісквіт осяде.
5. Поки випікається бісквіт, збиваємо інгредієнти для крему - сметану та цукрову пудру. Готовий бісквіт виймаємо, розрізаємо на коржі і промазуємо кремом. До слова, для приготування медовика можна використовувати будь-який улюблений вами крем, навіть звичайна згущене молоко підійде.
Складові:
Для тіста
Для крему:
Спосіб приготування:
1. Розтопити мед на водяній бані, додати соду. Збити яйця з цукром, додати до меду і перемішати. Всипати 4 склянки борошна, перемішати. Має вийти густе липке тісто. Викласти його на два великих дека, застелених пергаментним папером. Розрівняти ложкою або силіконової лопаткою.
2. Відправити в розігріту до 200 ° С духовку і випікати 25-30 хвилин до золотистого кольору. Остудити і зняти папір.
3. Для крему збити жирну сметану і цукор, додати ванілін. Змастити коржі кремом, додавши фрукти: нарізані банани, персики, ківі, малину або полуницю. Поставити торт в холодильник на кілька годин.