Контракти.ua

13228  —  11.02.10
Другий національний конкурс для журналістів на найкращий аналітичний матеріал щодо соціальної відповідальності бізнесу в Україні
Другий національний конкурс для журналістів на найкращий аналітичний матеріал щодо соціальної відповідальності бізнесу в Україні

Представництво ООН та мережа Глобального договору в Україні вдруге проводять Національний конкурс для журналістів на кращий аналітичний матеріал з висвітлення теми корпоративної соціальної відповідальності в Україні.

 

Конкурс має на меті покращити висвітлення тематики соціальної відповідальності бізнесу в українських ЗМІ. Він дозволить також проаналізувати рівень обізнаності журналістів, які пишуть на тему корпоративної соціальної відповідальності (КСВ), та виявити потреби в організації спеціальних тренінгів та розробці інформаційних матеріалів з цієї тематики.
«Активність учасників минулорічного конкурсу була для нас приємною несподіванкою.  Вона стала свідченням того, що в Україні вже почала формуватись КСВ-журналістика, - зазначила Юлія Щербініна, радник з питань співпраці між приватним і громадським секторами Представництва ООН в Україні. - Однак, у висвітленні цієї теми все ще переважає фрагментарність. Саме тому Представництво ООН в Україні за підтримки мережі Глобального договору вирішило зробити цей конкурс щорічним. Ми сподіваємось, це сприятиме адекватному, повному та системному відображенню КСВ в українських засобах масової інформації».
До участі у конкурсі запрошено штатних та позаштатних кореспондентів друкованих та Інтернет-ЗМІ, чиї матеріали на тему корпоративної соціальної відповідальності опубліковано з 1 січня 2010 року по 30 квітня 2010 року.

Прийняття робіт триватиме до 30 квітня 2010 року включно. Роботи оцінюватиме Журі, до якого увійшли провідні експерти в галузі журналістики та КСВ, за наступними критеріями:
•    рівень дотримання журналістських стандартів, збалансованість матеріалу;
•    рівень розкриття теми соціальної відповідальності бізнесу;
•    адекватність та коректність викладення матеріалу;
•    актуальність та ілюстративність матеріалу;
•    наявність конкретних "життєвих історій";
•    оригінальність способу розкриття теми;
•    відсутність ознак замовності матеріалу.

Журналіст-переможець конкурсу відвідає всесвітній саміт лідерів Глобального договору ООН, який відбудеться 24-25 червня 2010 р. у Нью-Йорку (США).

Підведення підсумків та оголошення результатів відбудеться не пізніше 18 травня 2010 року.

Для участі в конкурсі необхідно надіслати відскановану заповнену заявку, роздруковану на бланку відповідного ЗМІ з підписами керівника та автора-журналіста; публікацію в друкованих чи електронних ЗМІ з 1 січня 2010 року по 30 квітня 2010 у відсканованому вигляді в форматі .jpeg. А матеріали, розміщені на інформаційних Інтернет-ресурсах — у текстовому форматі .doc із зазначенням гіперпосилання необхідно переслати електронною поштою у вкладеному файлі.

Текст заявки можна завантажити за адресою: http://www.globalcompact.org.ua/img/usr/files/010110/contest_ua.pdf. Електронні матеріали приймаються за адресою csr-medіa@un.org.ua.

Оригінали та примірники публікацій потрібно відправляти поштою з 10 лютого 2010 року по 30 квітня 2010 року за адресою: Кловський узвіз 1, Київ 01021, з поміткою "Конкурс для журналістів".

Переможці конкурсу будуть оголошені на сайтах Представництва ООН в Україні (www.un.org.ua) та мережі Глобального договору України (www.globalcompact.org.ua). За детальнішою інформацією звертайтесь до Ірини Бутяги, іryna.butіaha@un.org.ua.



***
У 2009  році участь у конкурсі взяли 20 журналістів, надіславши понад 40 робіт. Головний приз – участь у Щорічному форумі мереж ГД у Стамбулі (Туреччина) отримала Олена ГЛАДСКІХ (газета «Дело»). У спеціальних номінаціях було відзначено роботи Вікторії ГРАНІНОЇ з проекту «Гвардія» та Святослава РИБНІКОВА з «Української технічної газети». Більш детальну інформацію про конкурс, а також роботи учасників можна переглянути за посиланням: http://www.globalcompact.org.ua/ua/press/news/283.

***
Глобальний договір ООН – це стратегічна ініціатива, спрямована на просування соціальної відповідальності бізнесу, вирішення діловими колами проблем глобалізації та створення більш стабільної та всеохоплюючої економіки, започаткована з ініціативи генерального секретаря ООН.
Мережа Глобального договору була започаткована в Україні у 2006 році, об’єднавши 34 передові у сфері КСВ компанії та організації. З того часу українська мережа розширилась до більше ніж 140 членів і продовжує збільшуватись. Місією мережі Глобального договору в Україні є просування корпоративної соціальної відповідальності в Україні та прогресу її членів по відношенню до 10 принципів ГД через навчання, діалог, партнерство та водночас створення можливостей для багатостороннього діалогу через колективні дії.
Більше про глобальний договір http://www.globalcompact.org.ua/ua/about/inukraine

***
Система ООН в Україні працює з 1992 році та включає 13 агентств, міжнародних організацій та асоційованих установ, а саме Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ), Програма розвитку ООН (ПРООН),  Фонд Народонаселення ООН (ЮНФПА), Об'єднана програма ООН з ВІЛ/СНІДу в Україні (ЮНЕЙДС), Управління Верховного комісара ООН у справах біженців (УВКБООН), Управління ООН з наркотиків та злочинності (УНЗ ООН), Міжнародне агентство з атомної енергії (МАГАТЕ), Міжнародна організація праці (МОП), Міжнародна організація з міграції (МОМ), Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ), а також асоційовані організації ООН, такі як Міжнародний валютний фонд (МВФ), Світовий Банк (СБ) та Міжнародна Фінансова Корпорація (МФК).  www.un.org.ua

Статьи по теме
Відомий бізнесмен продовжує підтримувати Україну
Відомий бізнесмен продовжує підтримувати Україну

Рінат Ахметов стверджує, що мирний договір із рф можливий тільки на умовах України, яка, зокрема, вимагає виведення російських військ і відновлення контролю над усіма захопленими територіями. Бізнесмен наголосив, що Україна бореться не тільки за свою свободу, а й за свободу всієї Європи. Рінат Ахметов подав позов до Європейського суду з прав людини проти росії, вимагаючи компенсації за грубі порушення його майнових прав під час неспровокованої військової агресії росії проти України.
02.09 — 399

Игристые из разных стран мира — названия и характеристики
Игристые из разных стран мира — названия и характеристики

Игристое — легкий приятный на вкус алкоголь, который ассоциируется с новогодними праздниками и значимыми событиями. По привычке многие все его виды называют шампанским. При этом надпись Champagne может стоять только на винах, произведенных в Шампани классическим методом из определенных сортов винограда. Игристые, произведенные в других странах, имеют свои названия и характеристики, с которыми предлагаем вам ознакомиться.
29.04 — 385

Як урізноманітнити меню при ГВ?
Як урізноманітнити меню при ГВ?

Правильне і різноманітне харчування при грудному вигодовуванні (ГВ) відіграє ключову роль у забезпеченні не тільки здоров'я жінки, а й в розвитку і здоров'ї малюка. Дієта при ГВ повинна бути збалансованою, різноманітною і корисною, щоб забезпечити організм всіма необхідними поживними речовинами, та збагатити склад грудного молока.
06.03 — 344